Messi a făcut primul antrenament la PSG. Imagini cu starul argentinian pe Parc des Princes VIDEO

Argentinianul Lionel Messi a efectuat joi primul antrenament alături de noii săi colegi de la Paris Saint-Germain, echipă cu care a semnat un contract pe doi ani, plus unul opţional.

12 aug. 2021, 14:32
Messi a făcut primul antrenament la PSG. Imagini cu starul argentinian pe Parc des Princes VIDEO

Messi a ajuns la centrul de pregătire de la Camp des Loges la ora locală 09:15, potrivit postului de televiziune RMC Sport, iar antrenamentul a debutat la 11:00, desfăşurându-se cu porţile închise.

Suporterii lui PSG s-au adunat în jurul centrului de la Camp de Loge, cu speranţa de a-l vederea pe internaţionalul argentinian.

Surse din cadrul clubului Paris Saint-Germain au declarat pentru EFE că antrenamentul de vineri, programat tot la 11:00, se va desfăşura cu porţile deschise.

Lionel Messi, în vârstă de 34 ani, a fost prezentat oficial de PSG miercuri, în cursul unei conferinţe de presă care a avut loc la stadionul Parc des Princes.

Citeşte şi Lionel Messi, prezentat oficial la PSG. Primele declaraţii de la arena „Parc des Princes” LIVE VIDEO

Starul argentinian va juca la PSG alături de brazilianul Neymar, cu care a fost coleg timp de patru ani la FC Barcelona, dar şi de spaniolul Sergio Ramos, fostul căpitan al lui Real Madrid, care a semnat la rândul său, în această vară, un acord pe două sezoane cu clubul parizian.

PSG a dat deja o prima lovitură după transferul lui Lionel Messi. Astfel, suma totală strânsă în doar 7 minute a fost de peste 16 milioane de euro, preţul tricourilor fiind între 87 şi 138 de euro. Starul argentinian a putut intra în posesia numărului 30, atribuit în mod obişnuit portarilor, graţie unei derogări din partea Ligii franceze de fotbal (LFP). La magazinul oficial al celor de la PSG s-au creat cozi imense. Sute de fani au venit să-și ia tricoul cu numărul 30 și cu numele lui Lionel Messi.

Tricoul cu numărul 30 a fost purtat la PSG de goalkeeper-ul francez Alexandre Letellier. Argentinianul a solicitat să-i fie atribuit numărul 30, pe care l-a mai purtat la debutul său la FC Barcelona, înainte de a prelua ulterior tricoul cu numărul 10. Brazilianul Neymar, transferat de la Barcelona la PSG în 2017, i-a propus prietenului său Messi să-i cedeze tricoul cu numărul 10, însă argentinianul a refuzat politicos, considerând că, în calitate de nou venit, trebuie să aleagă alt număr. Sextuplu câştigător al Balonului de Aur, Lionel Messi a mai purtat numărul 30 în primele sale două sezoane la FC Barcelona (2004-2006), iar apoi a evoluat pentru o perioadă cu numărul 19, înainte ca numărul 10 să devină liber, după plecarea lui Ronaldinho la AC Milan, în 2008.