Messi, Federer şi Ayron Senna, la Judecata de Apoi. Cum vede Gazzetta dello Sport Sfârşitul Lumii

Interpretările profeţiilor mayaşe, cum că Apocalipsa ar veni pe 21.12.2012, au fost prilej pentru jurnaliştii de la Gazzetta dello Sport să dedice prima pagină a zilei de joi personalităţilor care au marcat istoria sportului.

RomaniaTV.net
20 dec. 2012, 09:45

Cu o zi înaintea datei fatidice de 21.12.2012, popularul cotidian italian Gazzetta dello Sport a dedicat prima pagină Sfârşitului Lumii, reunind laolaltă cele mai importante personalităţi care au marcat istoria sportului.

La aproape 500 de ani după ce Michelangelo a pictat pe peretele de est a Capelei Sixtine fresca Judecata de Apoi, jurnaliştii de la Milano au încercat o adaptare a operei marelui renascentist, dar locul îngerilor este luat de sportivi.

Lui Lionel Messi, Roger Federer şi Ayrton Senna li s-a rezervat privilegiul de a se „odihni” singuri, în timp ce Usain Bolt conduce un grup din care mai fac parte Michael Schumacher, Muhammad Ali şi Vicente Del Bosque, iar Diego Maradona este „căpitanul” unei echipe care îi cuprinde pe Michael Jordan, David Beckham, Federica Pellegrini, Eddy Merckx, Giacomo Agostini şi Michael Phelps.