Messi i-a salvat viaţa unui argentinian răpit de terorişti, în Nigeria

Să fii compatriot cu cel mai bun fotbalist al planetei este un privilegiu care îţi poate salva viaţa.

29 iun. 2015, 10:51
Messi i-a salvat viaţa unui argentinian răpit de terorişti, în Nigeria

Renumele lui Lionel Messi, superstarul fotbalului mondial, a scos un argentinian simplu dintr-o situaţie delicată. Potrivit ziarului argentinian Clarin, protagonistul acestei poveşti a fost un tânăr inginer agronom, Santiago Lopez Menendez, care a povestit cum a reuşit superstarul Barcelonei să îl ajute într-o situaţie în care ajunsese să se teamă pentru viaţa sa.

Citeşte şi Dezvăluiri incredibile. FIFA a plătit jucătorii unei naţionale pentru a nu-l faulta pe Messi

Bărbatul de 28 de ani, aflat în Nigeria, a fost răpit de rebelii din această ţară pe 24 iunie şi eliberat trei zile mai târziu, după ce firma pentru care lucra a plătit o răscumpărare. La începutul „detenţiei” sale el a fost bătut crunt şi ameninţat cu moartea, fiind luat drept cetăţean american. Menendez a încercat să-i convingă pe răpitorii săi că este argentinian, iar pentru asta a repetat insistent numele lui Leo Messi. A fost formula magică după care răpitorii s-au potolit.

Vreau să îi mulţumesc lui Messi. Să-i spuneţi că i-a salvat viaţa lui Santiago. N-au mai fost agresivi după ce i-a spus numele„, a explicat fratele argentinianului răpit.