PROGNOZA METEO. Temperaturi neobişnuite pentru această perioadă. Ce se întâmplă cu vremea în Capitală

Temperaturile rămân neobişnuite pentru această perioadă a anului, cu toate acestea în unele zone va ploua slab. În Bucureşti, valorile termice vor scădea treptat,vântul va sufla slab şi moderat, iar cerul va fi temporar noros. 

RomaniaTV.net
17 feb. 2020, 16:24
PROGNOZA METEO. Temperaturi neobişnuite pentru această perioadă. Ce se întâmplă cu vremea în Capitală

În ţară, pe 18 februarie, cerul va fi variabil, mai mult noros în Crișana și în Maramureș, unde izolat va ploua slab, dar și în nordul Carpaților Orientali, unde precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -11 grade în depresiunile din estul Transilvaniei și 6-7 grade în Dealurile de Vest. Pe arii restrânsese va semnala ceață.

În Bucureşti, pe 18 februarie, cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general slab. Temperatura minimă va fi de 0-1 grad, mai scăzută în zona preorășenească
spre -3 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
18.02.2020 ORA 08 – 19.02.2020 ORA 08

În ţară, vremea va fi mai caldă decât în mod normal la această dată, deși în vestul și în nordul țării valorile termice vor fi în scădere față de intervalul precedent. Cerul va fi variabil, cu înnorări și pe arii restrânse ploi slabe, ziua în regiunile vestice, nordice și centrale, iar noaptea în centru, în sud și în est. La munte, trecător, precipitațiile slabe cantitativ, vor fi și sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în zona montană, în special pe creste, unde la rafală se vor atinge viteze de 70…80 km/h, și pe suprafețe mai mici în zonele mai joase de relief, în special în Oltenia, unde rafalele vor fi în general de 40…50 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 17 grade, iar cele minime între -2 și 6 grade. Izolat se va semnala ceață.

În Bucureşti, vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la această dată. Cerul, variabil ziua, se va înnora treptat pe parcursul nopții, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții să plouă slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 15…16 grade, iar cea minimă de 4…6 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
19.02.2020 ORA 08 – 20.02.2020 ORA 08

În ţară,  valorile termice vor fi mai scăzute decât în ziua precedentă în centrul, sudul și estul țării. Cu toate acestea, la nivelul întregii țări, va fi în continuare o vreme mai caldă decât în mod obișnuit la această dată. În jumătatea de sud a teritoriului cerul va fi mai mult noros și va ploua, ziua local, iar noaptea pe arii relativ extinse. În restul teritoriului înnorările vor fi temporare și doar pe suprafețe mici, mai ales în a doua parte a intervalului, vor fi precipitații slabe, predominant sub formă de ploaie. La munte treptat vor predomina ninsorile și vor fi mai frecvente în Munții Banatului și în Carpații Meridionali. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 și 12 grade, iar cele minime între -4 și 6 grade.

În Bucureşti, vremea va fi închisă și se va răci. Temporar va ploua, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 4…5 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
20.02.2020 ORA 08 – 21.02.2020 ORA 08

În ţară, valorile termice vor continua să scadă în cea mai mare parte ațării. Cerul va avea înnorări, mai persistente în centru, sud și est, iar în vest și nord-vest, începând cu orele serii se va degaja treptat. Vor fi precipitații pe arii extinse în Banat, Oltenia, Muntenia, Transilvania și local în restul teritoriului. Acestea vor fi mai ales sub formă de ninsoare la munte, mixte în Maramureș și în Transilvania și predominant sub formă de ploaie în rest. Vântul vasufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte, la altitudini mari, dar pe arii restrânse și în zonele joase de relief din vest. Temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 11 grade, iar cele minime între -4 și 4 grade.

În Bucureşti,  valorile termice vor continua să scadă ușor. Cerul va avea înnorări, mai persistente ziua, iar temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă va fi de 7…8 grade, iar cea minimă de 2…3 grade.

PROGNOZA METEOROLOGICĂ PENTRU INTERVALUL
21.02.2020 ORA 08 – 22.02.2020 ORA 08

În ţară, cerul va fi temporar noros și local se vor semnala precipitații slabe, sub formă de ninsoare la munte, mixte în nord și în centru și predominant sub formă de ploaie în rest. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, mai ales la altitudini mari. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 11 grade, iar cele minime între -5 și 3 grade.

În Bucureşti, cerul va fi temporar noros și trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de -1…1 grad.

TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL
22.02.2020 ORA 08 – 25.02.2020 ORA 08

În ţară, valorile termice vor fi în creștere de la o zi la alta în majoritatea regiunilor, mai accentuat în cele sudice. În vest, centru și nord probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată.

În Bucureşti, vremea se va încălzi de la o zi la alta. Probabilitatea de ploaie vafi redusă.