Meteo 5 ianuarie. Vin ninsorile la munte! Iată ce spun meteorologii despre celalalte regiuni

Meteorologii au anunțat cum va fi vremea mâine, 5 ianuarie, în București și în toată țara.

04 ian. 2022, 16:11
Meteo 5 ianuarie. Vin ninsorile la munte! Iată ce spun meteorologii despre celalalte regiuni

Meteo 5 ianuarie. LA NOAPTE – În Țară

În nordul, nord-vestul și parțial în centrul țării, vor fi înnorări și pe arii restrânse se vor semnala precipitații. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini mari, în nordul Carpaților Orientali, lapoviță și ninsoare trecător viscolită. În celelalte regiuni cerul va fi variabil spre senin, iar pe alocuri se va forma ceață. Vântul va avea intensificări în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, precum și în zona joasă a județelor Alba, Suceava și Neamț cu rafale de 70…80 km/h și temporar de peste 90 km/h, local și cu viteze în general de 50…55 km/h în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Dobrogei și izolat cu intensități mult mai mici în rest. Temperaturile minime vor fi cuprinse între -3 și 9 grade.

Meteo 5 ianuarie. București

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 2…4 grade.

Meteo 5 ianuarie. MIERCURI – În Țară

Vremea va fi deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii ianuarie, cu temperaturi maxime cuprinse între 8 și 17 grade și minime între 0 și 7 grade, ușor mai coborâte în estul Transilvaniei până spre -3 grade. În vestul și nord-vestul țării vor fi înnorări și local va ploua, cu precădere spre seară și noaptea. La munte, la altitudini mari, precipitațiile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare. În celelalte regiuni cerul va fi variabil, dar dimineața și mai ales noaptea pe alocuri se va semnala ceață și cu totul izolat ploi slabe în nordul Moldovei și al Transilvaniei. Vântul va avea intensificări în prima parte a intervalului în Munții Apuseni și în Carpații Orientali, precum și în zona joasă a județelor Alba, Suceava și Neamț cu rafale de 70…80 km/h și temporar de peste 90 km/h, local și cu viteze în general de 50…55 km/h în Maramureș, Transilvania, nordul Crișanei și al Dobrogei și izolat cu intensități mult mai mici în rest.

Meteo 5 ianuarie. București

Vremea va fi frumoasă și deosebit de caldă pentru această dată, astfel încât temperatura maximă va fi de 14…15 grade, iar cea minimă de 2…4 grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat, cu precădere pe parcursul zilei.