Meteorologii Accuweather au modificat iar prognoza. Fenomene atipice în februarie, inclusiv la Bucureşti

Meteorologii Accuweather au făcut anunțul oficial: Pe ce dată exactă se întorc ninsorile în București și în celelalte orașe din România

04 feb. 2024, 20:42
Meteorologii Accuweather au modificat iar prognoza. Fenomene atipice în februarie, inclusiv la Bucureşti

Specialiștii Accuweather au făcut anunțul oficial: se întorc ninsorile. Vremea în Capitală, dar și-n alte orașe ale țării va începe să se răcească din nou. Valorile termice vor fi mai joase, după o săptămână în care termometrul va arăta și 18 grade Celsius pe timpul zilei. Dacă începutul lunii februarie este unul de primăvară, lucrurile se vor schimba din a doua jumătate a lunii.

Prognoza meteo. Vreme la extreme în România. Primăvară la câmpie, ninsori viscolite la munte

Nu vine primăvara, ci se întoarce iarna! Meteorologii Accuweather anunță temperaturi ridicate în prima jumătate a lunii februarie, însă lucrurile se schimbă spre sfârșitul lui februarie. Asta pentru că se întorc temperaturile joase și vin și ninsorile în Capitală. Valorile termice vor fi destul de mici pentru perioada respectivă din an, mai ales că începutul lui februarie este promițător. De la o săptămână cu temperaturi de 17-18 grade Celsius trecem la zile cu 2 grade Celsius pe timpul zilei. Schimbarea va fi destul de bruscă, iar românii trebuie să se aștepte la noi zile reci.

Pe data de 19 februarie, specialiștii meteo anunță ninsoare și lapoviță. Mercurul din termometre va arăta -4 grade Celsius pe timpul nopții. Precipitații vor fi și spre sfârșitul lunii, pe 26, 27 februarie.

Cum arată prognoza Accuweather pe zile:

 

EXCLUSIV. Val neobișnuit de caldură în România. Meteorologii anunță vreme de aprilie. Elena Mateescu: „Se vor vor atinge chiar 20 de grade”

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat cum va fi vremea în perioada următoare.

”Vorbim de o săptămână mai caldă decât în mod obișnuit pentru intervalul 5 februarie-12 februarie, pentru că abaterile termice la nivelul temperaturii medii din această săptămână vor fi mai mari de 7…8 °C, ceea ce înseamnă, din punctul de vedere al ecartului valorilor zilnice de temperaturi, la nivelul maximelor, în special începând de joi, valori între 10…16 °C în zona de sud a țării, vineri și sâmbătă până la 16…17 °, iar duminică, 11 februarie, valori de 17…18 °, local în sudul extrem, chiar 19…20 °.

“În medie, vom vorbi, în zilele în care ne vom apropia, de 17-18 °, posibilitatea ca în sudul extrem să fie chiar 19-20 °, la sfârșitul săptămânii viitoare, să înregistrăm valori cu mai mult de 10 °C peste normalul datei din calendar. Însă, 26 °C este recordul termic absolut pentru luna februarie în țara noastră, în 27 februarie 1995, la Medgidia, și în 16 februarie 2016 la Pătârlagele. Sfârșitul de săptămână va avea, de asemenea, valori în creștere ușoară, pentru că maximele pe parcursul zilei se vor situa, în aceste zile, între 1 până la 12 °”.

Elena Mateescu a spus și cât timp vom avea temperaturi crescute. „Episodul cu temperaturi mai ridicate, așa cum arată estimările la acest moment, săptămâna 5-12 februarie, când este posibil ca abaterile termice ale valorilor medii săptămânale să fie mai mari de 7-8 ° în medie, în special, în partea de sud a țării.

Dar și săptămâna 12-19 februarie, temperaturi peste normalul datei din calendar, cu abateri însă mai mici, mai mult de 3 °, în special în partea de sud și sud-est a țării”, a mai spus Mateescu.