Meteorologii anunţă o iarnă blândă, cu ninsori din decembrie VEZI PROGNOZA PE TREI LUNI

Începutul lunii noiembrie aduce soare, temperaturi agreabile şi nici urmă de motive să schimbăm anvelopele. De la jumătatea lunii revin ploile şi vremea rea. În decembrie, în nord-vest şi centru ninsorile vor fi mai abundente, iar din ianuarie va ninge în toată ţara, dar mai ales în vest şi centru. VEZI PROGNOZA PE TREI LUNI

RomaniaTV.net
01 nov. 2011, 15:32
Meteorologii anunţă o iarnă blândă, cu ninsori din decembrie VEZI PROGNOZA PE TREI LUNI

În luna noiembrie 2011, regimul termic mediu lunar al aerului va prezenta valori apropiate de mediile multianuale in majoritatea regiunilor, exceptand centrul, estul si local in sud-vestul tarii, unde valorile termice vor fi sub normele climatologice. Cantitatile de precipitatii vor fi apropiate de valorile normale in cea mai mare parte a zonelor, iar in vestul si centrul tarii, acestea pot depasi mediile multianuale lunare.

În luna decembrie 2011, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa in limite apropiate de normele climatologice la scara intregii tari. Cantitatile lunare de precipitatii vor fi normale in estul si sud-estul tarii, sub valorile medii multianuale pe areale restranse din zonele sudice si sud-vestice, iar in nord-vestul si centrul teritoriului, peste valorile normale.

În luna ianuarie 2012, temperaturile medii ale aerului vor inregistra valori apropiate de mediile multianuale lunare in cea mai mare parte a teritoriului. Sub aspect pluviometric, cantitatile medii lunare de precipitatii vor inregistra valori apropiate de normele climatologice in cea mai mare parte a teritoriului, cu exceptia zonelor vestice si centrale unde local, acestea se pot situa peste mediile multianuale lunare.

Aceste informatii nu exclud posibilitatea aparitiei unor situatii cu valori extreme de temperaturi sau cantitati mai mari de precipitatii pe intervale scurte de timp ce pot conferi un caracter sever intervalului respectiv.