Meteorologii anunţă vreme frumoasă şi nori puţini. Vezi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Meteorologii anunţă vreme frumoasă şi pentru următoarele zile cu maxime apropiate de normalele pentru mijlocul lunii aprilie, înnorări temporare şi izolat ploi slabe. Miercuri va fi o zi de primavară aproape perfectă.

14 apr. 2013, 14:01
Meteorologii anunţă vreme frumoasă şi nori puţini. Vezi PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Luni temperaturile mai scad puţin astfel încât amiaza vine cu maxime apropiate de normalele pentru mijlocul lunii aprilie. Norii se mai adună temporar peste estul şi sudul ţării, dar acoperă din când în când şi masivele montane, unde mai plouă pe arii restrânse. În Carpaţii Orientali, la peste 1600 m altitudine, vor mai fi precipitaţii mixte. Vântul ceva mai tare în sud-est şi la munte. Temperaturile maxime pleacă de la 10, 11 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi ajung la 19 grade în Banat.

Şi în Capitală, săptămâna începe cu un regim termic apropiat de cel normal pentru data din calendar, adică maxime de 17, 17 grade. Cerul se înnoreaza temporar şi mai sunt ceva condiţii să plouă slab când sunt şi răbufniri mai nervoase ale vântului.

Presiunea atmosferica ridicată din zilele următoare ne asigură o vreme frumoasă cu temperaturi care cresc uşor de la o zi la alta. Marţi cerul se anunţă variabil şi doar pe la munte şi în sud mai sunt înnorări temporare şi izolat ploi slabe. Vântul mai suflă turbulent prin sud-est. După o zi mai rece în nord-vest şi în centru, unde aşteptăm condiţii de formare a brumei, temperatura aerului creşte semnificativ şi maximele se vor situa între 13 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei şi 20 grade în Banat.

Norii se mai adună trecator şi pe cerul Capitalei, dar şansele de ploaie sunt mici, iar vântul nu mai trece de moderat. Amiaza vine cu maxime de 17, 18 grade.

Miercuri va fi o zi de primavară aproape perfectă, cu vreme predominat frumoasă şi uşor mai caldă decât în zilele precedente. Norii împart cerul cu soarele în cea mai mare parte a ţării şi doar trecător după amiază şi în primele ore ale nopţii la munte şi în Dealurile Olteniei se înmulţesc norii şi lasă câteva ploi de scurtă durată. Vântul destul de activ în sud-est, iar maximele se vor situa în general între 12, 13 grade pe litoral 15 grade şi 22 grade în sudul Banatului.

Şi bucureştenii sunt răsfataţi cu vreme frumoasă şi încălzire uşoară. Soarele domină peisajul meteo al zilei însoţit de câţiva nori iar la amiază meteorologii prognozeză 19, poate chiar 20 grade.

Joi vremea rămâne frumoasă şi devine caldă pentru această perioadă în cea mai mare parte a ţării, cu maxime de la 13, 14 grade pe litoral până la 23 în sudul Banatului. Cald va fi şi vineri şi sâmbătă, chiar dacă în nord-vest temperaturile încep să scadă uşor, astfel încât duminică vom avea în vest, în nord şi centru valori cu aproape 8, 10 grade mai mici, mai ales în vestul extrem. După vremea frumoasă şi calda probabilitatea ca ploile să se întoarcă este mare în vest, în nord şi în centru.