Meteorologii avertizează: vânturi arctice şi temperaturi negative. Va fi cea mai grea iarnă din ultimii 30 de ani

Marea Britanie se pregăteşte pentru cea mai friguroasă iarnă din ultimii peste 30 de ani, potrivit uneia dintre cele mai avansate prognoze din istoria Regatului Unit. Prognoza indică întoarcerea unui front de aer rece arctic, care va aduce una dintre cele mai dure ierni de până acum în Marea Britanie.

27 sept. 2019, 15:17

Meteorologii avertizează că temperaturile vor scădea cu mult sub temperatura de îngheț. Potrivit prognozei avansate, iarna în perioada ianuarie-februarie 2020 ar putea fi cea de-a șaptea cea mai rece iarnă din ultimii 30 de ani. Specialiştii prezic că iarna care urnează va fi mai grea decât cea din 2018.

„Bestia din Est”, care a lovit ţara în februarie 2018, a declanşat rafale de vânt puternice de până la 70 km/h și a adus temperaturi de -14 grade C înregistrate în zone din Scoția.

PROGNOZA METEO pentru perioada 23 SEPTEMBRIE – 6 OCTOMBRIE. Temperaturi sub cele normale în această perioadă şi ploi

Prognoza arată că aerul arctic va intra în Marea Britanie în primele luni ale anului viitor. Acest lucru va coincide cu un alt fenomen: curenţii din Golf vor „părăsi” Marea Britanie, lăsând țara fără acea creştere a temperaturii pe care o aduce în mod normal din Marea Caraibelor.

Prognoza a fost întocmită de o echipă de cercetători de la UCL (London’s Global University), condusă de profesorul Mark Saunders, potrivit Express.

Iarna grea va urma unei veri în care s-a înregistrat cea mai ridicată temperatură în Marea Britanie de până acum: 38,7 grade C în iulie, la Grădina Botanică a Universității Cambridge.

Meteorologul de la Met Office Aidan McGivern a avertizat că uraganul Dorian și alte sisteme meteo tropicale pot aduce temperaturi mai reci în toată țara. În urma uraganului Dorian, în Marea Britanie încă vor sufla vânturi și vor cădea ploi abundente.

Pe de altă parte, o altă furtună tropicală, denumită Gabrielle, va aduce vreme instabilă în Marea Britanie săptămâna viitoare.