Meteorologii sunt în alertă! Cod galben de vânt puternic, de luni seară, pentru jumătate dintre județele țării

Meteorologii sunt în alertă și au emis o atenționare de cod galben de vânt puternic pentru jumătate dintre județele țării. Acesta este valabil de luni seară de la ora 21:00 până marți, la ora 10:00.

04 sept. 2023, 11:19
Meteorologii sunt în alertă! Cod galben de vânt puternic, de luni seară, pentru jumătate dintre județele țării
Cod galben de vânt puternic, de luni seară, pentru jumătate dintre județele țării

Cod galben de vânt puternic, de luni seară, pentru jumătate dintre județele țării. Potrivit meteorologilor, codul galben de vântul puternic, cu rafale de 55-65 de kilometri la oră este valabil pentru în nord-estul Munteniei, sud-vestul Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi pe litoral.

Citește și Amenințarea El Nino! Experții susțin că anul viitor va fi cel mai cald din istorie iar fenomenele meteo extreme se vor intensifica

Cod galben de vânt puternic, de luni seară, pentru jumătate dintre județele țării

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben privind intensificări ale vântului, valabilă de luni, de la ora 21.00, până marţi, la ora 10.00, în judeţele Vrancea, Buzău, Brăila, Ialomiţa şi parţial în Tulcea şi Constanţa.

”În intervalul menţionat, în nord-estul Munteniei, sud-vestul Moldovei, în zona Carpaţilor de Curbură şi pe litoral vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de 55…65 km/h”, transmite ANM.

De asemenea, intensificări ale vântului vor fi, pe parcursul zilei de luni, local şi temporar, în vestul şi sud-estul teritoriului şi izolat în rest, cu viteze în general de 40…50 km/h. Marţi, vântul va continua să prezinte intensificări în sud-estul ţării.

În zona municicpiului Bucureşti, până marţi dimineaţă, cerul va deveni variabil. Vântul va sufla moderat, temporar cu uşoare intensificări, ce vor atinge viteze în general de 0…45 km/h. Temperatura minimă va fi de 14…16 grade.

MARTI

TARA: Vremea se va ameliora, iar valorile termice diurne vor fi mai ridicate decât în intervalul anterior, urmând a se situa în jurul normelor perioadei. Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri în zonele montane şi submontane unde pe areale restrânse va ploua slab, dar şi în sudul teritoriului (inclusiv pe litoral) unde ploile se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri ziua local în sud şi sud-est, precum şi la munte (în special în Carpaţii de Curburã) şi izolat în centru, în general cu viteze de 45…60 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 21…22 de grade în estul Transilvaniei şi 29…30 de grade local în estul Munteniei şi vestul Dobrogei; minimele termice vor fi cuprinse între 5…6 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 19…21 de grade pe litoral. În orele dimineţilor, izolat va fi ceaţã, cu precãdere în depresiuni.

BUCURESTI: Vremea va deveni în general frumoasã şi se va încãlzi. Cerul va fi variabil, cu înnorãri trecãtoare ziua când vor fi şi intensificãri temporare ale vântului (cu rafale de 40…50 km/h). Temperatura aerului va avea valori în jurul normelor datei, cu maxima de 27…28 de grade şi minima de 14…16 grade.

MIERCURI

TARA: Vremea va fi predominant frumoasã, iar în majoritatea zonelor ţãrii valorile termice diurne vor continua sã creascã uşor. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea şi doar cu totul izolat, dupã-amiaza, la munte şi în regiunile sudice vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în cursul zilei în sud-estul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 30 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 3…5 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 18…21 de grade pe litoral.

BUCURESTI: Vremea va fi frumoasã. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în cursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimã va fi de 14…16 grade.

JOI

TARA: Vremea se va menţine predominant frumoasã. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea şi doar cu totul izolat, dupã-amiaza, la munte vor fi posibile ploi slabe. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în cursul zilei în sud-estul ţãrii. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 şi 31 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 5…7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 18…21 de grade pe litoral şi în Dealurile de Vest.

BUCURESTI: Vremea se va menţine frumoasã. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 29 de grade, iar cea minimã va fi de 13…15 grade.

Citește și Vremea în București. Ploi și descărcări electrice intense. ANM avertizează că urmează schimbări majore