Meteorologii sunt în alertă! Un dom de căldură sufocantă amenință Europa. Lista țărilor vizate

Luna septembrie a venit cu o răcire semnificativă în aproape toată Europa, după ce vara trecută europenii au făcut față cu greu temperaturilor sufocante.

05 sept. 2023, 14:47
Meteorologii sunt în alertă! Un dom de căldură sufocantă amenință Europa. Lista țărilor vizate
Meteorologii sunt în alertă! Un dom de căldură sufocantă amenință Europa.

Un dom de căldură sufocantă amenință Europa. Cu toate acestea, aerul respirabil nu ține prea mult timp și asta pentru că un nou val de căldură se va răspândi treptat în Europa centrală și de nord începând de luni.

Citește și Alertă meteo! ANM anunță cod galben de vânt în București și alte 11 județe

Un dom de căldură sufocantă amenință Europa

Meteorologii anunță că acest dom de căldură sufocantă va domina în Europa timp de aproximativ 7-10 zile. În aceste condiții, vor fi temperaturi extreme și anormale pentru multe părți ale continentului.

În zilele următoare temperaturile vor atinge aproximativ 30°C în Anglia și Germania, în timp ce Franța ar putea atinge din nou pragul de +40 °C.

Severe Weather atrage atenția că Europa se află acum în prima lună a sezonului de toamnă, așa că aceste temperaturi prognozate sunt extrem de ridicate pentru această perioadă.

În trecut, temperatura medie pe termen lung pentru prima jumătate a lunii septembrie era de aproximativ 7-8°C pentru Londra. Însă, temperatura va fi semnificativ peste normal. Miercuri, temperaturile vor fi în jur de 20°C, adică cu 12 grade Celsius mai mult decât în ​​mod normal.

 Cum se anunţă vremea în prima zi de şcoală

Prognoza meteo Banat

Vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel că temperaturile medii vor fi de 28-30 de grade şi în cursul nopţilor de 12-14 grade. Spre jumătatea lunii septembrie tendinţa va fi una de răcire privind media temperaturilor maxime, spre valori de 26-27 de grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului şi după data de 13 septembrie.

Prognoza meteo Crişana

La începutul primei săptămâni de prognoză va debuta un proces de încălzire a vremii. Media regională a valorilor termice diurne se va situa în jurul a 29 de grade, excepţie făcând ultimele zile din cea de a doua săptămână când tendinţa va fi de răcire uşoară, spre valori de 25-26 de grade. Media privind valorile termice nocturne va avea avea valori de 12-14 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză şi începând cu jumătatea celei de a doua săptămâni de anticipaţie.

Prognoza meteo Transilvania

La începutul primei săptămâni de prognoză va debuta un proces de încălzire a vremii. Media regională a valorilor termice diurne se va situa în jurul a 26 de grade, excepţie făcând ultimele zile din cea de a doua săptămână când tendinţa va fi de răcire uşoară, spre valori de 24-25 de grade. Media privind valorile termice nocturne va avea avea valori de 9-11 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză şi începând cu jumătatea celei de a doua săptămâni de anticipaţie.

Prognoza meteo Maramureş

Vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel că temperaturile medii regionale vor fi de 26-28 de grade şi în cursul nopţilor de 11-13 grade. Spre jumătatea lunii septembrie tendinţa va fi una de răcire privind media temperaturilor maxime, spre valori de 24-25 de grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului şi după data de 14 septembrie.

Prognoza meteo Moldova

Vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul intervalului de anticipaţie, astfel că media regională a temperaturilor maxime va avea valori de 26-27 de grade, excepţie făcând ultimele zile din cea de a două săptămână de prognoză, când tendinţa va fi de răcire uşoară spre 24-25 de grade. Media regională a valorilor termice nocturne va fi de 11-13 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului şi după data de 15 septembrie, anunţă ANM

Prognoza meteo Dobrogea

La începutul primei săptămâni de prognoză va debuta un proces de încălzire a vremii. Media regională a valorilor termice diurne va fi de 27-29 de grade, iar media privind valorile termice nocturne va avea avea valori de 15-18 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză şi începând cu jumătatea celei de a doua săptămâni de anticipaţie.

Prognoza meteo Muntenia

Vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel că temperaturile medii regionale se vor menţine la valori, pe parcursul zilelor, de 28-29 de grade şi în cursul nopţilor de 12-15 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului şi după data de 15 septembrie.

Prognoza meteo Oltenia

La începutul primei săptămâni de prognoză va debuta un proces de încălzire a vremii. Media regională a temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 28 de grade, excepţie făcând finalul intervalului de anticipaţie, când tendinţa va fi de răcire uşoară, spre valori de 26 de grade. Media valorile termice nocturne va avea avea valori de 12-14 grade.

Citește și Nori Shelf-Cloud pe cerul Romaniei. Elena Mateescu: „Sunt prevestitori de furtuna si instabilitate atmosferica accentuata”