Meteorologii sunt în alertă! Un dom de căldură sufocantă amenință Europa. Lista țărilor vizate

Luna septembrie a venit cu o răcire semnificativă în aproape toată Europa, după ce vara trecută europenii au făcut față cu greu temperaturilor sufocante.
Alina Costache
05 sept. 2023, 14:47
Meteorologii sunt în alertă! Un dom de căldură sufocantă amenință Europa. Lista țărilor vizate
Meteorologii sunt în alertă! Un dom de căldură sufocantă amenință Europa.

Un dom de căldură sufocantă amenință Europa. Cu toate acestea, aerul respirabil nu ține prea mult timp și asta pentru că un nou val de căldură se va răspândi treptat în Europa centrală și de nord începând de luni.

Citește și Alertă meteo! ANM anunță cod galben de vânt în București și alte 11 județe

Un dom de căldură sufocantă amenință Europa

Meteorologii anunță că acest dom de căldură sufocantă va domina în Europa timp de aproximativ 7-10 zile. În aceste condiții, vor fi temperaturi extreme și anormale pentru multe părți ale continentului.

În zilele următoare temperaturile vor atinge aproximativ 30°C în Anglia și Germania, în timp ce Franța ar putea atinge din nou pragul de +40 °C.

Severe Weather atrage atenția că Europa se află acum în prima lună a sezonului de toamnă, așa că aceste temperaturi prognozate sunt extrem de ridicate pentru această perioadă.

În trecut, temperatura medie pe termen lung pentru prima jumătate a lunii septembrie era de aproximativ 7-8°C pentru Londra. Însă, temperatura va fi semnificativ peste normal. Miercuri, temperaturile vor fi în jur de 20°C, adică cu 12 grade Celsius mai mult decât în ​​mod normal.

 Cum se anunţă vremea în prima zi de şcoală

Prognoza meteo Banat

Vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel că temperaturile medii vor fi de 28-30 de grade şi în cursul nopţilor de 12-14 grade. Spre jumătatea lunii septembrie tendinţa va fi una de răcire privind media temperaturilor maxime, spre valori de 26-27 de grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului şi după data de 13 septembrie.

Prognoza meteo Crişana

La începutul primei săptămâni de prognoză va debuta un proces de încălzire a vremii. Media regională a valorilor termice diurne se va situa în jurul a 29 de grade, excepţie făcând ultimele zile din cea de a doua săptămână când tendinţa va fi de răcire uşoară, spre valori de 25-26 de grade. Media privind valorile termice nocturne va avea avea valori de 12-14 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză şi începând cu jumătatea celei de a doua săptămâni de anticipaţie.

Prognoza meteo Transilvania

La începutul primei săptămâni de prognoză va debuta un proces de încălzire a vremii. Media regională a valorilor termice diurne se va situa în jurul a 26 de grade, excepţie făcând ultimele zile din cea de a doua săptămână când tendinţa va fi de răcire uşoară, spre valori de 24-25 de grade. Media privind valorile termice nocturne va avea avea valori de 9-11 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză şi începând cu jumătatea celei de a doua săptămâni de anticipaţie.

Prognoza meteo Maramureş

Vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel că temperaturile medii regionale vor fi de 26-28 de grade şi în cursul nopţilor de 11-13 grade. Spre jumătatea lunii septembrie tendinţa va fi una de răcire privind media temperaturilor maxime, spre valori de 24-25 de grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului şi după data de 14 septembrie.

Prognoza meteo Moldova

Vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul intervalului de anticipaţie, astfel că media regională a temperaturilor maxime va avea valori de 26-27 de grade, excepţie făcând ultimele zile din cea de a două săptămână de prognoză, când tendinţa va fi de răcire uşoară spre 24-25 de grade. Media regională a valorilor termice nocturne va fi de 11-13 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului şi după data de 15 septembrie, anunţă ANM

Prognoza meteo Dobrogea

La începutul primei săptămâni de prognoză va debuta un proces de încălzire a vremii. Media regională a valorilor termice diurne va fi de 27-29 de grade, iar media privind valorile termice nocturne va avea avea valori de 15-18 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul primei săptămâni de prognoză şi începând cu jumătatea celei de a doua săptămâni de anticipaţie.

Prognoza meteo Muntenia

Vremea va intra într-un proces de încălzire la începutul primei săptămâni de prognoză, astfel că temperaturile medii regionale se vor menţine la valori, pe parcursul zilelor, de 28-29 de grade şi în cursul nopţilor de 12-15 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicată la începutul intervalului şi după data de 15 septembrie.

Prognoza meteo Oltenia

La începutul primei săptămâni de prognoză va debuta un proces de încălzire a vremii. Media regională a temperaturilor maxime se va situa în jurul valorii de 28 de grade, excepţie făcând finalul intervalului de anticipaţie, când tendinţa va fi de răcire uşoară, spre valori de 26 de grade. Media valorile termice nocturne va avea avea valori de 12-14 grade.

Citește și Nori Shelf-Cloud pe cerul Romaniei. Elena Mateescu: „Sunt prevestitori de furtuna si instabilitate atmosferica accentuata”

Spynews
Cele două ipoteze luate în calcul de anchetatori în cazul morții lui Andrei Versace. Ce se știe despre ultima perioadă din viața lui
Bzi.ro
Adina Buzatu, comparată cu Sharon Stone: A făcut furori în costum de baie, la 47 de ani!
Fanatik.ro
Cuvintele care au dispărut din limba română. Nu mai există, dar unii le-au auzit sau folosit în trecut
Capital.ro
A murit cel mai iubit actor. A lăsat un gol imens. Drum lin, maestre!
Playtech.ro
Cine este principalul suspect în cazul crimei din Brăila. A avut nevoie de 33 de secunde pentru a-și executa planul
DailyBusiness
Numerele la loto care te pot îmbogăți în această seară!
Adevarul
Omul care l-a făcut pe Ceaușescu președinte. Unul dintre cele mai misterioase personaje din istoria românilor, stalinizatorul României
Spynews
Tragedie după tragedie în Brăila! Fratele principalului suspect în cazul ucideii Marinei a murit într-un accident de mașină
Spynews
Alertă ANM! A fost emis cod galben de ploi, vijelii și grindină. Canicula nu dispare, însă, din România
Evz.ro
Grătarul perfect. Aceasta este regula de aur
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
wowbiz.ro
Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune
Cancan.ro
Mama lui Versace, devastată după moartea fiului său! „Măcar și-a găsit el...” Câte sute de euro îi trimitea lunar, pentru cheltuieli EXCLUSIV
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Se scurtează vacanța de vară a copiilor! S-a anunțat structura anului școlar 2024-2025
Capital.ro
Amendă 1.300 de lei, chiar dacă ai documentele la tine. Dreptul legal pe care șoferii NU îl au
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
stirilekanald.ro
Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit
substantial.ro
Bărbat cu nume românesc reținut pentru violențe și incendiere în urma protestelor din Leeds
MediaFlux
Cum arăta VILA NUFĂRUL din NEPTUN, unde NICOLAE ȘI ELENA CEAUȘESCU își petreceau verile
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'