METODA ACCIDENTUL a făcut noi victime: doi pensionari au fost înşelaţi cu 10.000 de lei

Doi vârstnici din Constanţa au fost înşelaţi cu 10.000 de lei de un escroc care a pretins că le va salva fiul de închisoare în urma unui accident rutier pe care acesta l-ar fi produs, transmite Agerpres.

11 feb. 2015, 14:50
METODA ACCIDENTUL a făcut noi victime: doi pensionari au fost înşelaţi cu 10.000 de lei

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Constanţa au informat, miercuri, că o constănţeancă în vârstă de 65 de ani a fost apelată pe telefonul fix de către un bărbat care s-a recomandat a fi fiul acesteia, solicitându-i totodată 10.000 de lei, bani necesari întrucât acesta ar fi fost implicat într-un accident rutier cu victime şi riscă să aibă probleme penale.

„După aproximativ 30 de minute, la locuinţa reclamantei s-a prezentat un tânăr, căruia soţul reclamantei i-a înmânat suma de 10.000 lei”, menţionează anchetatorii.

Ulterior, aceştia au realizat că au fost înşelaţi şi au anunţat la 112 faptele petrecute.

Numărul victimelor prin deja cunoscuta metodă „accidentul” continuă să crească, sute de persoane credule fiind înşelate în acest fel în ultimii ani la nivelul întregii ţări.

„Oamenii legii vă sfătuiesc ca, înainte de a efectua orice demers în acest sens, să verificaţi informaţiile primite. În prezentul tip de înşelăciune, infractorii se bazează în primul rând pe puternica reacţie emoţională pe care vestea dată o produce, şi anume: starea de şoc şi teama. Acestea sunt elementele pe care mizează răufăcătorii, ştiind că majoritatea oamenilor acţionează precipitat în asemenea situaţii”, atenţionează poliţiştii constănţeni.