Metoda incredibilă prin care Cipru speră să atragă turişti. Lista ţărilor pentru care este obligatorie testarea pentru coronavirus

Cipru speră să atragă cât mai mulţi turişti în această vară, făcând promisiunea că va deconta cheltuielile medicale ale oricărui turist care va fi infectat cu coronavirus în timpul sejurului în ţară. De asemenea, ţara insulară a făcut o evaluare a riscurilor epidemiologice.

RomaniaTV.net
27 mai 2020, 15:41
Metoda incredibilă prin care Cipru speră să atragă turişti. Lista ţărilor pentru care este obligatorie testarea pentru coronavirus

Într-o scrisoare trimisă operatorilor de turism și companiilor aeriene, ministerele Afacerilor Externe, Transporturilor și Turismului au prezentat măsurile și protocoalele de sănătate în vigoare pentru siguranța turiștilor, notează AFP.

Autorităţile cipriote au elaborat un plan complex pentru turişti, în condiţiile redeschiderii aeroporturilor din Larnaca şi Paphos, Cipru a făcut o evaluare a riscurilor epidemiologice. Prin urmare, ţările au fost repartizate în două categorii, A (Grecia, Malta, Bulgaria, Norvegia, Austria, Finlanda, Slovenia, Ungaria, Israel, Danemarca, Germania, Slovacia, Lituania) și B (Elveția, Polonia, România, Croația, Estonia, Cehia).

De asemenea, au fost stabilite şi două faze preconizate. Faza 1 care va dura între 9 și 19 iunie. Turiștii care vin din țările din ambele categorii de state trebuie să prezinte la îmbarcare spre Cipru un certificat de testare Covid-19, făcut într-un laborator aprobat, care să arate un rezultat negativ. Este obligatoriu ca testul să fie efecutuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare. Certificat de testare Covid-19 cu rezultat negativ și declarație pe propria răspundere. Faza a doua a începe de la 20 iunie. Turiștilor care vin din țări incluse în categoria A nu li se vor mai solicita testul de laborator. Pentru pasagerii din categoria B, rămâne valabilă obligativitatea testării.

Persoanele care nu au posibilitatea să se testeze în ţara de domiciliu, o pot face la sosirea în Cipru, pe aeroport, iar testul va costa 60 de euro de persoană.  Rezultatele vor fi disponibile în 24 de ore, astfel că turiștii trebuie să se autoizoleze la unitatea de cazare rezervată.

Cipru susține că a testat peste 10% din populația sa de sub un milion de locuitori și că a înregistrat oficial 939 de cazuri, din care 17 morți.