Metoda incredibilă prin care un bărbat a mâncat gratis în zeci de restaurante: „Doamne, am un atac de cord!”

Un bărbat în vârstă de 50 de ani, de origine lituaniană, a mâncat și a băut în diverse restaurante din Alicante, Spania, apoi, când a venit momentul să plătească, a simulat un atac de cord.

20 oct. 2023, 18:16
Metoda incredibilă prin care un bărbat a mâncat gratis în zeci de restaurante: „Doamne, am un atac de cord!”

În cele din urmă, bărbatul a fost prins de angajaţii unui restaurant, care, atunci când bărbatul şi-a făcut numărul obişnuit, au chemat nu doar ambulanţa, ci şi un echipaj de poliţie.

Modul de operare nu foarte ingenios i-ar fi reuşit, totuşi, de cel puțin douăzeci de ori în diverse restaurante din Alicante, Spania. Imaginea escrocului, un bărbat de origine lituaniană în vârstă de 50 de ani, identificat ca Aidas J. și poreclit „gastrojeta”, ar fi fost distribuită în numeroase localuri pentru a încerca să îl împiedice să mai păcălească afacerile.

Aidas ar fi cerut îngrijiri medicale pentru falsele sale probleme cardiace și a fost descoperit abia când și-a încercat de două ori numărul în același restaurant.

Ultima lovitură a fost dată la restaurantul-taperie El Buen Comer, la sfârșitul lunii septembrie, unde acesta comandase paella cu fructe de mare și două whisky-uri, în valoare totală de 34,85 euro. Bărbatul a încercat să plece fără să plătească, dar personalul restaurantului l-a oprit și i-a atras atenția că nu a plătit. Escrocul i-a asigurat că va merge la hotel pentru a colecta banii. Cu toate acestea, angajații nu l-au crezut, așa că și-a pus în aplicare „mișcarea”: a simulat un atac de cord și a căzut la pământ.

Citeşte şi: Român mort în Italia, în urma unui grav accident rutier. Florin avea doar 36 de ani

Ultima arestare clientului lituanian a fost făcută în Alicante. Poliția Națională a fost alertată în jurul orei 18:00 pentru a se prezenta la un restaurant de pe Calle Mayor, unde un client nu voia să plătească nota de plată. La sosirea agenților Grupului Operativ de Intervenție (GOR) din cadrul Comisariatului de Poliție al Districtului Central, aceștia l-au găsit pe client întins pe masă, apoi pe jos, așa cum face de obicei pentru a simula o boală în scopul de a fi evacuat cu o ambulanță, potrivit El Periodico.

Dar, în loc să cheme doar o ambulanță, restaurantul a raportat incidentul și la poliție: bărbatul a fost recunoscut de autoritățile locale și arestat. Acesta fusese acuzat anterior de furtul de haine din câteva magazine de îmbrăcăminte, dar întotdeauna eliberat provizoriu după ce a fost adus în fața justiției.

Bărbatul de 50 de ani a refuzat să își dea adresa autorităților și a fost reținut, iar cazul a ajuns în atenția justiției locale. El ar urma să ajungă acum la închisoare, după cum a relatat El Pais, citat de Stiridiaspora.

Într-o conversație cu presa spaniolă, ultima victimă a escrocului a declarat că bărbatul nu a simțit nicio remușcare pentru fapta pe care a comis-o, ci dimpotrivă, a arătat indiferență și chiar a zâmbit atunci când a fost întrebat ce s-a întâmplat.

Ofițerii Poliției Naționale care l-au arestat pe lituanian au declarat că acesta „zâmbește întotdeauna” atunci când este arestat și că îl suspectează că este întotdeauna fericit să petreacă câteva nopți în celulele închisorii.

Citeşte şi: Coșmarul unui cuplu care a câștigat o casă de 2,7 milioane de dolari la o tombolă. Premiul s-a transformat într-un adevărat calvar