Metoda inedită a japonezilor de a scăpa de acuzaţiile de hărţuire sexuală

Înghesuiala de la metrou japonez este cunoscută în întreaga lume, iar femeile japoneze profită de ea pentru a câştiga sume imense de bani în instanţă. Ele acuză bărbaţii de hărţuire chiar şi atunci când sunt doar atinse cu mâna. Prin urmare, japonezii au găsit o metodă inedită de a scăpa de acuzaţii.

19 apr. 2013, 09:21
Metoda inedită a japonezilor de a scăpa de acuzaţiile de hărţuire sexuală

Bărbaţii japonezi au recurs la citirea în metrou a revistelor manga, celebrele benzi desenate, pentru a-şi ocupa mâinile şi a nu mai putea fi acuzaţi de hărţuire, scrie Agerpres.

„De ce citesc manga? Ca să-mi ocup mâinile. Dacă nu faci nimic, atunci mâna liberă, care nu se ţine de bară, va rămâne fără ocupaţie. Este destul de mare probabilitatea să atingi întâmplător o femeie, iar aceasta te va da în judecată pentru hărţuire”. Astfel de acuzaţii se întâlnesc peste tot în Japonia: se întâmplă ca femei întreprinzătoare să câştige în instanţă sume solide pentru că au fost atinse în metrou.

Revistele manga îi scapă pe japonezi şi de plictiseală. Străinii care circulă cu transportul comun din Japonia vor rămâne cu convingerea că japonezii sunt cei mai mari cititori din lume. Uimeşte mai ales faptul că printre cititori predomină în special bărbaţii. De altfel, cărţile înseşi impresionează: acestea au obligatoriu coperte, deoarece în Japonia se consideră o lipsă de bonton să le arăţi unor necunoscuţi ce citeşti. Acest lucru se explică prin faptul că o bună parte dintre „cărţile” care „se devorează” în metrou sunt reviste de manga, iar majoritatea au un caracter erotic.