Metodă inedită de stimulare a vaccinării: o loterie la care sunt puse în joc premii precum camionete, permise de pescuit valabile pe viaţă, puşti de vânătoare şi sejururi în parcuri naturale

Autorităţile din statul Virginia Occidentală au găsit o modalitate inedită de a stimula vaccinarea. Oamenii sunt ademeniţi să se vaccineze cu o loterie la care sunt puse în joc premii se află două camionete, cinci permise de pescuit şi de vânătoare valabile pe viaţă, zece puşti de vânătoare şi 25 de sejururi în parcuri naturale din stat.

03 iun. 2021, 18:23
Metodă inedită de stimulare a vaccinării: o loterie la care sunt puse în joc premii precum camionete, permise de pescuit valabile pe viaţă, puşti de vânătoare şi sejururi în parcuri naturale

Metodă inedită de stimulare a vaccinării. Statul american a anunţat, de asemenea, o loterie în valoare de un milion de dolari, destinată tinerilor cu vârste cuprinse între 12 şi 25 de ani, prin care oferă două burse complete de patru ani la o universitate din stat. În Virginia Occidentală, doar 41% din populaţie a fost vaccinată.

Loteria se desfăşoară săptămânal, în perioada 20 iunie – 4 august, cu loturi destinate locuitorilor care au fost vaccinaţi cel puţin cu o doză de vaccin anticovid, a anunţat marţi guvernatorul republican Jim Justice.

Citeste si Decizie-şoc la un eveniment. O mireasă care a murit la propria nuntă a fost înlocuită cu sora ei mai mică doar pentru a continua festivităţile

O parte importantă a populaţiei din statul nostru nu s-a vaccinat încă”, a anunţat directorul de sănătate publică de la Universitatea West Virginia, Clay Marsh.

Metodă inedită de stimulare a vaccinării: bonuri de economii şi cecuri cadou

Autorităţile din acest stat le-au oferit deja, în ultimele luni, tinerilor cu vârsta cuprinse între 16 şi 35 de ani bonuri de economii în valoare de 100 de dolari sau cecuri-cadou de aceeaşi valoare pentru a-i atrage la vaccinare. Această categorie de vârstă a fost cea mai reticentă la imunizare.

Loteriile de milioane de dolari au fost lansate în statul Ohio, dar s-au extins şi în alte state, în conetxtul scăderii numărului de persoane interesate să se vaccineze, scădere înregistrată de-a lungul ultimelor săptămâni.

Alte state americane încearcă să-şi atragă cetăţenii reticenţi cu bere, pizza sau bilete la evenimente sportive.

Preşedintele Joe Biden şi-a propus un obiectiv destul de curajos în ceea ce priveşte vaccinarea, acela de a atinge pragul de 70% adulţi vaccinaţi cu prima doză până la 14 iulie.

Pragul vaccinării cu prima doză a 50% dintre adulţii americani a fost atins la 25 mai.

Citeste si Joe Biden merge la castelul Reginei. Preşedintele SUA se întâlneşte săptămâna viitoare cu Elisabeta a II-a