Metoda ingenioasă prin care LIDL vrea să pună capăt risipei alimentare. Ce sunt pungile speciale

În ultimii ani, risipa alimentară a atins cote uriașe spre groaza activiștilor de mediu, dar și a autorităților care caută metode disperate de a reduce acest fenomen. LIDL a găsit o metodă ingenioasă prin care declară război risipei alimentelor.

01 iun. 2023, 13:21
Metoda ingenioasă prin care LIDL vrea să pună capăt risipei alimentare. Ce sunt pungile speciale
Metoda ingenioasă prin care LIDL vrea să pună capăt risipei alimentare. Ce sunt pungile speciale

Metoda ingenioasă prin care LIDL vrea să pună capăt risipei alimentare. Mai mult, metoda ingenioasă a retailerul german de a reduce risipa alimentară este accesibilă unui număr foarte mare de consumatori.

Citește și La ce preț se vinde o pereche de șosete Lidl pe OLX. Adidașii se vând și ei cu peste 1.000 de euro. De ce sunt produsele atât de speciale și scumpe

Metoda ingenioasă prin care LIDL vrea să pună capăt risipei alimentare

Este vorba despre sacii anti deșeuri sau pungile anti-risipă, care costă doar 3 euro și despre care reprezentanții LIDL spun că ajută la evitarea aruncării fructelor și legumelor al căror aspect nu corespunde standardelor estetice, sau au rămas după sosirea noilor produse.

LIDL a creat un sistem care constă în separarea fructelor și legumelor al căror aspect nu corespunde cerințelor estetice ale raftului. Concret, fructele și legumele vechi care nu au fost vândute la sosirea produselor noi proaspete, dar sunt încă într-o stare bună sunt puse în aceste pungi anti-risipă pentru care clienții vor scoate din buzunar suma de 3 euro, echivalentul a 15 lei.

În acest fel reprezentanții LIDL vor să împiedice risipa alimentară, dar și să îi ajute pe cei vulnerabili să se bucure de alimente accesibile pe care în mod normal nu și le-ar putea permite.

Nici bine nu a fost implementat în magazine, că sistemul celor de la LIDL se bucură deja de un răspuns foarte bun din partea clienților

Implementarea acestui sistem în supermarketurile Lidl a obținut răspunsuri foarte bune din partea consumatorilor.

„După succesul înregistrat  în Insulele Canare sunt convinsă că și clienții noștri din restul țărilor vor saluta această inițiativă într-un mod foarte pozitiv”, a declarat Michaela Reischl, director Responsabilitate socială și corporativă –Lidl.

Sistemul celor de la LIDL i-a inspirat și pe alți retaileri care care au pregătit un format similar. De exemplu, în supermarket-urile Carrefour sunt cutii din carton în care se află diferite fructe și legume la un preț similar cu cel de la Lidl.

Totodată, o altă măsură împotriva risipei este vânzarea unor tipuri de pâine care pot fi consumate a doua zi după coacere, precum pâinea de secară sau pâinea de nuci, cu o reducere de preț cu 50%.

Până în aceste momente, Lidl aplica o reducere de 30% pentru a elibera produse precum carnea sau lactatele a căror dată de expirare era apropiată. Acum, această reducere a crescut la 50%.

Citește și Super-ofertă la Lidl: produse sub 7 lei, disponibile începând de pe 18 mai în limita stocului