Metoda "MAŞINA DE CUSUT" face zeci de victime. Cum sunt ÎNŞELAŢI oamenii de escroci

Publicat: Joi, 30 Octombrie 2014 10:56 // Actualizat: Joi, 30 Octombrie 2014 11:43 // Sursa: romaniatv.net

Zeci de oameni din Arad au fost înşelaţi cu mii de euro prin metoda "maşina de cusut", de aşa-zişii colecţionari germani, informează România TV. De câteva zile, au apărut anunţuri prin care o maşină veche de cusut se cumpără cu sume imense, între 44.000 de euro şi 48.000 de euro, dar cei care vor să le vândă sunt păcăliţi.

Foto: bistritaonline.ro

Anunţurile sună în felul următor: "Colecţionar german cumpăr maşini de cusut vechi, mărci germane. Ofer între 44.000 şi 48.000 de euro". Asta nu este deloc ceea ce pare, ci doar un mod de a-i păcăli pe cei care speră să se îmbogăţească foarte repede.

Citeşte şi ATENŢIE pe cine primiţi în casă! O femeie din Piteşti a fost înşelată prin METODA DERATIZĂRII

Înşelătoria funcţionează foarte simplu. În momentul în care oamenii sună şi spun că au o astfel de maşină de cusut de vânzare, ei sunt anunţaţi că asemenea exemplare se vând doar la set. Ei sunt puşi apoi în legătură cu o altă persoană care ar avea o pereche a acestei maşini de cusut şi care ar vinde-o cu un preţ mult mai mic. Oamenii nu stau pe gânduri şi cumpără maşina de cusut pereche a celei pe care o au deja, cu preţuri între 10.000 şi 15.000 de euro. Apoi sună din nou la numărul de telefon pentru a anunţa că au cele două maşini de cusut şi pentru a primi în total 80.000-90.000 de euro. Însă la numărul de telefon nu mai răspunde nimeni.

O altă metodă de a-i păcăli este ceva mai nouă, însă funcţionează aproape la fel. Oamenilor doar li se spune că pentru maşinile de cusut pe care le au le este necesar un certificat şi doar o persoană le poate elibera acest certificat. Sunt puşi în legătură cu persoana respectivă, ei plătesc 10.000 de euro pentru certificatul fals, iar apoi scenariul se repetă.

Poliţiştii spun că în trecut au mai avut sesizări de la oameni care au fost păcăliţi în acest mod.

Citeşte şi Bărbat reţinut în flagrant, în timp ce păcălea un bătrân prin metoda accidentul

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
21 Sep
noapte 12 °
zi 27 °
Ultimele joburi adaugate
24 H