Metoda prin care o familie a reușit să trăiască exclusiv din Tik Tok: „Atragem atenția prin indignare pentru că ne străduim să facem bani”

O tânără a descoperit alături de soț metoda prin care să aibă succes pe Tik Tok, iar asta le aduce profit. De trei ani trăiesc doar din videoclipurile postate pe internet.

26 feb. 2024, 11:29
Metoda prin care o familie a reușit să trăiască exclusiv din Tik Tok: „Atragem atenția prin indignare pentru că ne străduim să facem bani”
Metoda prin care o familie a ajuns să se îmbogățească din Tik Tok

Christi Fritz și soțul ei au devenit cunoscuți pe Tik Tok pentru că își taie tălpile pantofilor pentru a merge desculți. Parodia lor asupra culturii influencerilor este realizată impecabil, așa că mulți internauți nu își dau seama că totul este o satiră. Cei doi soți știu că acest lucru poate aduce profit.

„Soțul meu și cu mine am înlăturat partea de jos a tuturor pantofilor noștri”, spune Christi Fritz într-un clip postat pe Tik Tok, care a strâns 56 de milioane de vizualizări.

Videoclipul îl înfățișează pe soțul său, Seth Fritz, folosind o unealtă de tăiat, pentru a tăia tălpile adidașilor, în timp ce Christi enumeră avantajele mersului desculț.

„Am decis să începem să mergem desculți”, spune ea.

Această practică este recomandată de Gweyth Paltrow, și ar avea rolul de a facilita comunicarea cu natura, fiind promovată în rândul influencerilor. Însă, cuplul a întâmpinat o problemă. Într-un videoclip, Christi a fost izgonită dintr-un magazin Sephora pentru că nu purta pantofi.

„Deoarece unele afaceri nu vor să fim complet desculți, dacă tăiem partea de jos a pantofilor, ne putem amesteca cu toți ceilalți”, continuă ea.

Citește și: Profesorii, mesaj pentru părinții ai căror copii fac live-uri pe Tik Tok: „Vă plângeți că dați banii pe meditații, că avem analfabeți?”

Apoi, cuplul își pune adidașii fără talpăși intră cu încredere într-un alt magazin Sephora. Christi menționează că întreaga lor colecție de pantofi este estimată la o valoare de 20.000 de dolari.

@christifritzthe new age of barefoot walking has begun and I couldn’t be more exited or thankful 🫶♬ original sound – Christi Fritz

Internauții s-au scandalizat când au văzut ce fac cei doi soți.

„Ați scos și partea creierului care spune să nu faceți asta?”, a scris cineva.

„Aș considera-o comedie. Presupun că altora le place să o vadă ca pe satiră”, a spus Christi pentru Business Insider.

„Aceste videoclipuri deveneau din ce în ce mai absurde. Dar indiferent cât de absurde erau, oamenii le credeau și tot se supărau. Deci, e ca și cum am putea face orice”, a spus Seth.

„Am auzit pentru prima dată de familia Fritz într-un videoclip în care Christi vorbea despre cum și-au stabilit un buget de 20.000 de dolari pentru cadourile de sărbători pentru copiii lor mici.

La prima vizionare, am fost furioasă. Cum își permit?! Părul de pe ceafă mi s-a ridicat. Sângele meu fierbea. Am urmărit din nou – așteaptă, asta e o glumă? Nu eram sigură. Am răsfoit pagina lor, căutând indicii.

Christi, în vârstă de 27 de ani, este blondă și frumoasă, ținutele ei sunt la modă în stilul acela al Generației Z, iar copiii ei sunt adorabili. Seth, în vârstă de 24 de ani, interpretează rolul soțului tăcut în vloguri.

Multe dintre videoclipurile de pe pagina lor sunt cu Christi făcând videoclipuri ‘Get ready with me’ sau jucându-se cu copiii.

Totul din punct de vedere estetic despre familia Fritz sugerează că sunt personalități autentice pe social media – cu excepția lucrurilor ieșite din comun.

Am devenit în cele din urmă convinsă că făceau o farsă doar atunci când am văzut videoclipul lor despre achiziționarea unui iPhone pentru copiii lor de 4 și 1 an, pe care intenționau să-l păstreze până la vârsta de 16 ani.

Când un prieten, cineva obișnuit să fie extrem de perspicace în a detecta trollii, mi-a trimis videoclipul cu îndepărtarea pantofilor, mi-am dat seama că familia Fritz operează la un nivel cu totul nou”, explică jurnalista de la Business Insider.

Citește și: Tik Tok va fi interzis. Țara care a decis să renunțe la cea mai populară platformă de Social Media din lume

La început, Christi era cea care posta pe Tik Tok videoclipuri cu ea dansând sau alt tip de conținut. Astfel, și-a construit o mică comunitate de urmăritori, dar, ulterior, a descoperit ceva mai eficient – indignarea.

„Facem Tik Tok de atât de mult timp; am studiat algoritmul și știm pur și simplu ce să spunem, când să o spunem și cum vor reacționa oamenii. Acordăm multă atenție – unde vom merge, ce ar funcționa bine”, spune Christi.

„Oamenii cred că atragem atenția prin indignare. Dar într-adevăr, atragem atenția prin indignare pentru că ne străduim să facem bani”, explică Christi.