Metoda prin care poţi să ţii la distanţă noul coronavirus: Poate proteja şi preveni transmiterea virusului!

Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham, Marea Britanie au creat un spray nazal pentru a oferi protecție împotriva noului coronavrius. Oamenii de ştiinţă au folosit materiale deja utilizate de către oameni în aceste scopuri.

08 dec. 2020, 19:18
Metoda prin care poţi să ţii la distanţă noul coronavirus: Poate proteja şi preveni transmiterea virusului!

Metoda prin care poţi să ţii la dinstanţă noul coronavirus.  Specialiştii de la Institutul de Tehnologii pentru Sănătate al Universității au creat acest spray din compuși deja aprobați de organismele de reglementare din Marea Britanie, Europa și SUA și utilizate pe scară largă în dispozitive medicale, medicamente și chiar produse alimentare.

Metoda prin care poţi să ţii la dinstanţă noul coronavirus. Ce spun specialiştii din Marea Britanie

Astfel, procedurile normale pentru a scoate un produs nou pe piață sunt simplificate. De aceea produsul ar putea fi disponibil spre comercializare foarte rapid. Formularea este alcătuită de fapt dintr-un agent antiviral, λcarrageenan și o polizaharidă gelanică. Cele două sunt deja fabricate până la grad farmaceutic.

Astfel, cercetările au demonstrat că formularea poate produce o supresie semnificativă (minim de p

Universitatea din Birmingham Enterprise a depus o cerere de brevet care acoperă formularea antivirală pulverizabilă pentru a fi utilizată ca spray oral, nazal sau multi-suprafață și caută acum să acorde brevetul unei organizații care se angajează să fabrice un produs de consum și să gestioneze distribuția acestuia pentru cel mai larg public posibil, spune Doctorul Zilei.

Spray-ul poate proteja şi preveni transmiterea viruslui. Anunţul făcut de cercetători

”Deși nasul nostru filtrează mii de litri de aer în fiecare zi, nu există prea multă protecție împotriva infecției, iar majoritatea virușilor din aer sunt transmise prin pasajul nazal. Spray-ul pe care l-am formulat oferă această protecție, dar poate preveni, de asemenea, transmiterea virusului de la persoană la persoană. “, atrage atenția co-autorul studiului, profesorul Liam Grover, care a anunțat că producția acestui spray ar putea să înceapă în câteva săptămâni.

Citeşte şi: O sută de milioane de americani vaccinaţi în următoarele trei luni. Cum intenţionează guvernul SUA să imunizeze o treime din populaţie în timp record