Metoda prin care utilizatorii de iPhone sunt jefuiţi foarte uşor. Aceste două aplicaţii reprezintă un real pericol

Publicat: Joi, 06 Decembrie 2018 10:55 // Actualizat: Joi, 06 Decembrie 2018 10:55 // Sursa: romaniatv.net

Chiar dacă sistemul de operare iOS este unul dintre cele mai securizate de pe piață, există în continuare hackeri care reușesc să treacă peste el. Mai exact, aceștia au găsit o metodă simplă prin care să jefuiască utilizatorii de iPhone de sute de dolar cu o plată ascunsă activată cu Touch ID.

Foto: a1.ro

Două aplicaţii numite Fitness Balance şi Calories Tracker par să folosească această metodă, scrie go4it.ro. Ambele promit realizarea unei diete personalizate pentru slăbire, tot ce este necesar pentru începerea procesului fiind atingerea senzorului de amprentă Touch ID, păcălind utilizatorul că telefonul poate primi anumite informaţii despre el prin citirea amprentei.

Citeşte şi Ai APLICAŢIA LANTERNĂ pe telefon? Vezi de ce trebuie să o dezinstalezi IMEDIAT

Realitatea este  că imediat ce amprenta este atinsă, apare o fereastră de plată de 99,99 de dolari, iar telefonul înregistrează plata instant, întrucât degetul este deja pe senzor, acesta fiind ultimul pas în confirmarea unei plăţi.

Motivul pentru care această metodă funcţionează cu telefoane mai vechi de la Apple şi nu cu cele mai noi este faptul că pentru Face ID există o confirmare a plăţii prin apăsarea butonului Power de două ori înainte de citire.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8341
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H