Metode contraceptive noi şi vechi. Vezi cine folosea bălegarul de crocodil

Cu mult timp înainte de apariţia prezervativului sau a pastilelor anticoncepţionale, femeile erau nevoite să apeleze la tot felul de metode contaceptive, care mai de care mai bizare. Peste timp, metodele actuale de contracepţie ar putea părea la fel de bizare.

RomaniaTV.net
25 apr. 2012, 12:59
Metode contraceptive noi şi vechi. Vezi cine folosea bălegarul de crocodil

Balega de crocodil era folosită în Egiptul antic drept metodă de contracepţie, scrie libertatea.ro. Din ea se prepara un ceai care, dacă era băut după actul sexual, scădea drastic posibilitatea ca o femeie să rămâna însărcinată. O altă metodă interesantă prin care femeile canadiene se fereau de sarcină era un amestec de vin cu testicule pisate de castor. O altă metodă ingenioasă de contracepţie au fost bureţii de mare. Bureţii naturali erau introduşi în vagin pentru a absorbi sperma.

Referindu-ne la viitor, spun oamenii de ştiinţă, vor exista şi alte metode de contracepţie, precum pastila cu Adjudin, o substanţă chimică care nu permite spermei să fertilizeze ovulele. O altă metodă la care specialiştii lucrează este pilula contraceptivă pentru aşa numitul orgasm uscat. Ea ar urma să fie produsă din combinarea a două medicamente pentru schizofrenie şi tensiune, urmând să aibă ca efect paralizarea muşchilor prin care sperma este propulsată către tractul reproducător al bărbaţilor.