Metode de îndepărtare a părului: de la practici străvechi la tehnici moderne

Dacă iarna mai poţi scăpa de o sesiune de epilat, vara trebuie să o faci mult mai des. Însă care este cea mai bună metodă de îndepărtare a părului nedorit de pe piele?

02 iun. 2014, 05:52
Metode de îndepărtare a părului: de la practici străvechi la tehnici moderne

Ceara de zahăr

Când nu există nici ceară de epilat, nici lama şi nici alte tehnologii care te pot scapă de firele nedorite, există totuşi un produs uşor de făcut în gospodărie pe baza de zahăr care se aplică tot încălzit pe piele şi se lua fâşii. Şi astăzi există în magazine, fiind vorba de cerurile de epilat organice, dar compoziţia poate fi făcută şi în casă. Tot ce ai nevoie este de o lămâie, o cană de zahăr şi una de apă. Storci lămâia peste zahăr, adaugi apă şi amesteci compoziţia într-un recipient pus pe aragaz, la foc mic. După ce începe să fiarbă, o mai lăsăm un pic. Ne dăm seama că ceară organică preparată în casă este gata atunci când luăm o linguriţă din compoziţie şi turnam apă rece peste ea. Dacă se transformă într-o mică bilă şi nu se lipeşte de degete, înseamnă că ceară home-made este gata.

Epilatul cu ceară

Clasica metodă de epilat este ceară, fie de unică folosinţă, fie refolosibilă după fierbere. Dezavantajul principal este, însă, că trebuie să aştepţi un pic până cresc firele de par suficient pentru a putea fi prinse. Pe de altă parte, trebuie atenţie şi la ceară, mai ales la cea refolosibilă. Acest tip de ceară a fost interzis în saloanele de înfrumuseţare din România, pentru că era destul timp pentru fierberea, strecurarea şi răcirea ei astfel încât toţi microbii să fie ucişi. Astăzi, se mai foloseşte ceară clasică în saloane, dar doar în regiuni strânse de pe corp, cum ar fi în zona inghinală, iar făşiile sunt aruncate de îndată la gunoi. Ceară de unică folosinţă, de regulă nu prea fiebinte, respectă toate normele de igienă, dar, în funcţie şi de mâna cosmeticiei, tinde să rupă firele de par, nu să le smulgă mereu.

Continuarea pe Lyla.ro