Metode simple de a te feri de diabet

Numărul bolnavilor de diabet s-a dublat la nivel mondial din 1980, ajungând la aproape 350 de milioane de persoane, potrivit unor date prezentate de Organizaţia Mondială a Sănătăţii. Din cauza complicaţiilor sale, diabetul este principala cauză a orbirii, a amputaţiilor şi a insuficienţei renale.

RomaniaTV.net
16 oct. 2012, 05:57
Metode simple de a te feri de diabet

Statisticile OMS nu sunt deloc optimiste. Reprezentanţii organizaţiei estimează că, până în anul 2030, numărul deceselor cauzate de diabet se va dubla. Aşadar, diabetului se răspândeşte cu o rată alarmantă, dar, din fericire, este o boală care poate fi uşor prevenită.

Iată câteva trucuri simple pe care oricine le poate aplica de azi încolo pentru a ţine diabetul la distanţă, recomandate de specialiştii Prevention.

1. Scade cât de puţin în greutate. Chiar dacă scapi doar de 5 kilograme, riscul diabetului scade considerabil. S-a dovedit că este necesar ca oamenii supraponderali să piardă doar 5% din greutatea iniţială pentru a reduce riscul diabetului cu până la 70% chiar dacă nu fac mişcare. Dacă ai 80 de kilograme asta înseamnă să slăbeşti doar 4!

2. Alege aperitivul potrivit. O să îţi reglezi nivelul glicemiei înainte de o masă copioasă dacă mănânci verdeţuri asezonate cu puţin oţet înainte. „Oţetul conţine acid acetic care inactivează anumite enzime care digeră amidonul, încetinind digestia carbohidraţilor”, a menţionat dr. Carl Johnston, de la Universitea de stat din Arizona (SUA). Înainte de a mânca fettuccine, bucură-te de o salată cu acest dressing: amestecă 3 linguri de oţet, 2 linguri de ulei de in, un căţel de usturoi (zdrobit), 1/4 linguriţă miere, 3 linguri de iaurt, sare şi piper negru proaspăt măcinat după gust.

Citeşte mai mult pe sfatulparintilor.ro