Metrorex: Aplicarea creşterilor salariale, în curs de realizare

Aplicarea creşterilor salariale pentru salariaţii de la metrou, convenite prin Contractul Colectiv de Muncă (CCM), este în curs de realizare, bugetul rectificat fiind în acest moment aprobat de Ministerul Transporturilor şi depus spre aprobare la Ministerul Finanţelor, precizează, luni, un comunicat al Metrorex.

08 sept. 2014, 17:46
Metrorex: Aplicarea creşterilor salariale, în curs de realizare

„Până la data prezentă toate prevederile CCM au fost respectate şi aplicate întocmai. Astfel, cu privire la creşterile salariale convenite prin CCM, aplicarea efectivă este în curs de realizare, în condiţiile stabilite de prevederile legale în vigoare, bugetul rectificat fiind în acest moment aprobat de Ministerul Transporturilor şi depus spre aprobare la Ministerul Finanţelor. De altfel, problematica drepturilor salariale constituie o preocupare permanentă a conducerii societăţii, fiind garantate şi asigurate veniturile lunare ale salariaţilor la nivelurile stabilite de angajamentele asumate prin convenţiile colective de muncă”, se precizează în comunicatul citat.

Citeşte şi Accesul la metrou nu se mai poate face prin SMS

Potrivit acestuia, atât Ministerul Transporturilor cât şi S.C. Metrorex S.A. au iniţiat întâlniri cu reprezentanţii sindicatului USLM, pentru a analiza şi media punctual toate problemele ridicate de acesta.

„Din păcate, la multe dintre aceste întâlniri reprezentanţii USLM nu s-au prezentat. Rugăm în continuare USLM să vină la masa negocierilor pentru a aborda, din nou, toate subiectele în condiţiile respectării legii, grija fiind modul de cheltuire a banului public şi grija fata de salariaţii Metrorex„, se mai arată în comunicat.

Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM) anunţa, la sfârşitul lunii august a acestui an, că actualul Contract Colectiv de Muncă (CCM) expiră pe data de 17 octombrie a.c., moment din care ar putea fi reluate protestele de stradă, fiind posibil să se ajungă chiar şi la grevă generală, conform Legii 62/ 2011.

Potrivit USLM, angajaţii de la Metrou nu au mai primit, de mai bine de 6 ani, nicio indexare a salariilor, aşa cum prevedea legea.

Citeşte şi Licitaţie cu dedicaţie: Metrorex vrea să cumpere 51 de trenuri cu 350 de milioane de euro, CAF e favorită