Metrorex ar putea intra în insolvenţă. Acuzaţiile fostului ministru Răzvan Cuc. „Drulă vrea să atârne de gard metroul bucureștean”

Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor, susţine că vineri Consiliul de Administraţie al Metrorex se pregăteşte să declare insolvenţa companiei. Deputatul PSD îl acuză pe Cătălin Drulă (USR PLUS) că ar ascunde "agenda unui jaf de proporţii".

22 iul. 2021, 20:52
Metrorex ar putea intra în insolvenţă. Acuzaţiile fostului ministru Răzvan Cuc. „Drulă vrea să atârne de gard metroul bucureștean”

Răzvan Cuc a precizat că Metrorex ar putea intra în insolvenţă, iar decizia ar urma să adoptată vineri, fiind „pregătită de uneltele USR-PLUS”.

„Cum v-am mai spus, ministrul Drulă vrea să atârne de gard metroul bucureștean! Mâine, într-o şedinţă pregătită de uneltele USR-PLUS din Consiliul de Administraţie de la Metrorex SA, se pregăteşte declararea insolvenţei companiei”, a scris Răzvan Cuc, pe pagina sa de Facebook.

Metrorex ar putea intra în insolvenţă. Răzvan Cuc: „Pe taraba acestui guvern găsim și vom găsi în continuare bucăți din avuția națională”

Fostul ministru al Transporturilor a precizat că „insolvența visată înseamnă valorificarea rapidă și ticăloasă a tuturor resurselor companiei”.

„În spatele răngii și a declaraților războinice lui Drulă, acest „capo di tutti capi” al găștii din fruntea Ministerului Transporturilor, se ascunde agenda unui jaf de proporții. Insolvența visată înseamnă valorificarea rapidă și ticăloasă a tuturor resurselor companiei.

De altfel, pe taraba acestui guvern găsim și vom găsi în continuare bucăți din avuția națională. Avuție pe care haita lui Cîțu o consideră pradă personală și o vinde cât ai clipi în folos propriu.

De ce să nu salveze Metrorex SA? Pentru că doar îngenuncheată poate compania să devină halca de bunăstare visată de o mână de progresiști susținută și de șefii haitei!”, a mai precizat Răzvan Cuc, în prezent deputat PSD.

Citeşte şi: Nou val de demolări la staţiile de metrou din Sectorul 1. Chiriaşii, somaţi să desfiinţeze chioşcurile cât mai rapid. „N-avem ce face! Toată lumea o să strângă”

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au plasat miercuri pe Ion Rădoi, şeful sindicatului angajaţilor Metrorex, sub control judiciar. Acesta nu are voie, printre altele, să poarte armă, să părăsească ţara şi, foarte important, să nu-şi exercite atribuţiile de lider de sindicat.

Avocata lui Ion Rădoi, Mariana Rădoi Ştefan, a publicat joi o serie de e-mailuri din care rezultă că în ziua audierii şi plasării sub control judiciar a lui Ion Rădoi, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă era ţinut la curent cu desfăşurarea evenimentelor chiar de către organele de anchetă. Din fotografiile publicate de avocata lui Ion Rădoi rezultă că odată ce acesta a fost plasat sub control judiciar, un subcomisar de poliţie a trimis imediat câte un mail către directorul Metrorex, Sorin Paraschiv, şi către ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

Citeşte şi: Ion Rădoi, liderul sindicatului Metrorex, plasat sub control judiciar. Protest al sindicaliştilor la DNA