Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă este informat de DNA în miez de noapte că Rădoi a fost supus controlului judiciar

Avocata lui Ion Rădoi, Mariana Rădoi Ştefan, a publicat joi o serie de e-mailuri din care rezultă că în ziua audierii şi plasării sub control judiciar a lui Ion Rădoi, ministrul Transporturilor Cătălin drulă era ţinut la curent cu desfăşurarea evenimentelor chiar de către organele de anchetă.

22 iul. 2021, 11:14
Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă este informat de DNA în miez de noapte că Rădoi a fost supus controlului judiciar

Din fotografiile publicate de avocata lui Ion Rădoi rezultă că odată cxe acesta a fost plasat sub control judiciar, un subcomisar de poliţie a trimis imediat câte un mail către directorul Metrorex Sorin Paraschiv şi către ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„DNA sau…eu noaptea nu dorm! Ghici, ghicitoarea mea cui a trimis DNA ,pe email, ordonanta de luare a controlului judiciar pentru liderul de sindicat Ion RADOI ,noaptea la 00,04 și la 00,05 înainte de a fi trimise autoritatilor???? PS: la 10 ore mai târziu s-a trimis către autorități!!!!”, a scris Mariana Rădoi Ştefan pe Facebook.

Sindicalistul Ion Rădoi, plasat recent sub control judiciar de către procurorii DNA într-un dosar de mare corupție cere, joi, la Tribunalul București, revocarea măsurii preventive cerute de către anchetatori.

Citeste si Florin Cîţu susţine că în 2021 a crescut puterea de cumpărare: „Ca să înţeleagă şi PSD-iştii”

Concret, Rădoi cere să fie cercetat în stare de libertate, astfel încât să nu mai aibă obligaţia de a se prezenta la poliție periodic, să poată lua legal legătura cu o serie de martori ai anchetatorilor anticorupție și să poată părăsi nestingherit țara.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție de la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 14 iulie 2021, în cazul lui Ion Rădoi, la data faptei și în prezent președinte al sindicatului Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou (U.S.L.M.) și administrator în fapt al SC Sindomet Servcom SRL (societate deținută de U.S.L.M.) pentru fapte de folosire a influenței sau autorității de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un sindicat, în formă continuată și două fapte de șantaj.

Ion Rădoi, declaraţii ameninţătoare la adresa procurorilor DNA: „O să răspundă, nu o lăsăm aşa”

Rădoi susține că în discuția sa cu Piedone doar glumea. Liderul sindical susține că „o să răspundă pentru tot ce au scris”, făcând referire la procurorii DNA.

„Îl cunosc pe Piedone de peste 20 de ani și a fost o glumă. Cu cei care-mi permit glumesc. Nu le-am promis spații. Eu nu sunt nici administrator. Am vorbit la telefon și asta-i tot. Ne permitem să facem și glume.

Eu sunt de 31 de ani sunt lider de sindicat, ales prin vot secret. De ce credeți că mă aleg oamenii? Că i-am apărat, din acest motiv cred că am fost ales. Dânșii o să răspundă pentru tot ce au scris. Nu o să lăsăm așa…”, a spus Ion Rădoi în fața jurnaliștilor, la Tribunalul Bucureşti, unde se judecă contestaţia sa la măsura controlului judiciar.

Întrebat de jurnalişti dacă a depus documentele pentru pensionare, el a răspuns: „Nu am depus. Am de gând, în schimb, să fac o evaluare. Deci, nicicum. Nu, pentru că le-aş da prea mare satisfacţie”.

Citeşte şi: Curtea de Apel Braşov dă vineri verdictul în cazul retrocedărilor ilegale de păduri în care este acuzat şi Viorel Hrebenciuc


loading...
Partenerii noștri