Metrorex: Constructorul a refăcut utilităţile afectate în zona Eroilor

Constructorul care face lucrări pentru extinderea magistralei de metrou, din cauza cărora s-a surpat terenul în zona Eroilor, a refăcut utilităţile afectate şi a consolidat suprafaţa deteriorată a carosabilului.

14 dec. 2015, 18:44
Metrorex: Constructorul a refăcut utilităţile afectate în zona Eroilor

Pe bulevardul Eroilor şi pe bulevardul Eroilor Sanitari din Bucureşti, terenul s-a surpat din cauza lucrărilor făcute pentru extinderea magistralei de metrou, existând riscul de prăbuşire a şoselei. Incidentul a fost semnalat, sâmbătă, de firma care face lucrări de modernizare şi extindere la metrou, iar circulaţia în zonă – unde se află mai multe vile – a fost închisă.

Primăria Capitalei a anunţat, duminică, că restricţiile de circulaţie în zona Eroilor vor fi menţinute pentru cel puţin 30 de zile.

Constructorul care face lucrări pentru extinderea magistralei de metrou a prezentat, luni, ce intervenţii va face urgent „pentru o deplină punere în siguranţă a zonei înconjuratoare astfel încât impactul asupra cetăţenilor să fie cât mai redus”.

Până acum s-au făcut injecţii de consolidare cu mortar de ciment cu presiune scazută în terenul de sub fundaţia clădirii afectate de pe strada Eroilor Sanitari; umplerea cavităţilor ce corespund puţului deteriorat pentru a sigila în exterior pereţii mulaţi şi pentru a bloca permanent fluxul apei care a generat fenomene de tasare de teren.

„S-a realizat consolidarea generalizata a întregii suprafeţe deteriorate a carosabilului printr-o serie de perforări şi prin injectarea de mortar de ciment la adâncimi variabile, în funcţie de stratigrafie şi de nivelul pânzei freatice; execuţia unui ecran de piloţi secanţi în zona adiacentă utilajului TBM intrat deja parţial în staţie, pentru a asigura pe viitor străpungerea completa în condiţii etanşe şi în teren consolidat”, au precizat reprezentanţii Metrorex, potrivit Mediafax.

Costurile pentru refacerea infrastructurii, inclusiv a celei subterane, în zona Eroilor, unde s-a surpat terenul din cauza lucrărilor la metrou, vor fi decontate de constructor, a declarat luni, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), Alexandru Ichim.