Metrorex intră din nou în război cu sindicatul. Măsura care l-a făcut pe Rădoi să-l ameninţe pe ministrul Transporturilor Cătălin Drulă

Metrorex se războieşte iar cu sindicatul, de data aceasta directorul general al companiei Ştefan Paraschiv semnând o dispoziţie prin care se interzice reţinerea la sursă a contribuţiilor salariaţilor pentru sindicat.

09 mai 2021, 19:26
Metrorex intră din nou în război cu sindicatul. Măsura care l-a făcut pe Rădoi să-l ameninţe pe ministrul Transporturilor Cătălin Drulă

După dispoziţia semnată de directorul Metrorex, Ştefan Paraschiv, reacţia liderului sindical Ion Rădoi nu s-a lăsat mult aşteptată, acesta jignindu-l pe ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pe care l-a numit „Rangă”.

“Începând cu lichidarea lunii aprilie 2021, Directorul Economic va dispune compartimentelor financiar-contabile  să înceteze efectuarea operaţiunii prin care se retin cotizatiile sindicale lunare ale salariatilor Metrorex S.A., membri de sindicat, şi virarea acestora în contul sindicatului USLM”, se arată în Dispoziţia nr. 4 din 7 mai 2021, semnată de directorul general, Ştefan Paraschiv.

Liderul Ion Rădoi a comentat dispoziţia internă, adresându-se ministrului Transporturilor cu apelativul „băi Drulă”.

Metrorex şi ministrul Transporturilor intră din nou în conflict cu sindicatul

„Este pentru prima oară în 30 de ani când un director a transformat întreaga mişcare sindicală într-o adunătură de hoţi, iar el este cel care încalcă legea şi umbla cu ranga prin metrou.

Domnule Cîţu, băi Drulă – Codul Muncii interzice orice imixtiune în activitatea sindicatelor şi conform Constituţiei, sindicatele sunt organizaţii de drept privat ale salariaţilor care apără interesele acestora în mod independent.

ÎN prezent, cotizaţia reţinută pe statul de plată este de 1% din salariul brut, deductibilă din IMPOZIT, iar ANAF nu mai poate recunoaşte deductibilitatea fiscala.

SA NU- L PRINDEM PE RANGA ca vrea să elimine posibilitatea ca această cotizaţie să fie reţinută şi virată de angajator, aşa cum se întâmplă în toată Europa.

Ţinta lui Ranga şi a lui Drulă este clară: este un şantaj pe faţă pe care îl face Drula – are o problemă cu sindicatul din metrou.

Drulă trăieşte cu impresia că, dacă a ajuns MINISTRU şi schimbă C.A.-URILE şi pune oamenii lui, la fel ar vrea şi la sindicate, să pună oamenii lui, ca să nu-l mai tulbure nimeni când vrea să fure”, scrie Rădoi, conform Adevărul.

Citeşte şi: Ministrul Sănătăţii: „În acest ritm de vaccinare nu e posibil să ajungem până în iunie la 5 milioane de persoane imunizate”

 


loading...
Partenerii noștri