Ministrul Sănătăţii: „În acest ritm de vaccinare nu e posibil să ajungem până în iunie la 5 milioane de persoane imunizate”

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, spune că având în vedere ritmul actual de vaccinare nu este posibil de a atinge cifra de 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19 cu ambele doze de ser până la 1 iunie.

09 mai 2021, 13:30
Ministrul Sănătăţii: „În acest ritm de vaccinare nu e posibil să ajungem până în iunie la 5 milioane de persoane imunizate”

Ministrul Sănătăţii consideră însă se va atinge un prag de 5 milioane de vaccinaţi cu prima doză la mijlocul lunii viitoare. „Este posibil ca până la mijlocul lunii iunie să avem cinci milioane de persoane care sunt vaccinate cu prima doză. Pentru a atinge imunizarea completă, este nevoie de două doze şi de un anumit interval de timp scurs de la a doua doză. Nu este posibil în acest ritm de vaccinare să ajungem la 5 milioane până în luna iunie, până la mijlocul lunii iunie, dar este posibil să ajungem la 5 milioane cu prima doză şi prima doză conferă un oarecare grad de protecţie„, a afirmat ministrul Ioana Mihăilă, în emisiunea Insider Politic, de la Prima TV.

Totodată, ea a arătat că este posibil să fie atins obiectivul de 10 milioane de persoane cu două doze vaccinate până la 1 septembrie sau 10 milioane cu o singură doză până la 1 august. „Dacă ritmul de vaccinare ţine pasul cu ritmul de distribuţie şi de aprovizionare cu vaccinuri, da. Dar ritmul de vaccinare din păcate nu este dependent doar de aprovizionarea cu vaccinuri care a început să aibă un trend destul de bun şi în creştere (…) Acum avem suficiente vaccinuri, avem suficiente centre de vaccinare, am început de săptămâna asta şi vaccinarea la medicii de familie şi îmi încurajez colegii medici de familie, chiar dacă nu sunt dintre cei 3.000 înscrişi, să înceapă să se înscrie pentru a primi vaccinurile şi pentru a vaccina în comunitate. Extindem şi locurile şi ne adresăm şi altor categorii şi populaţionale, dar şi de profesionişti care să poată să fie vaccinaţi şi respectiv să vaccineze tocmai cu scopul de a creşte şi ritmul de vaccinare pentru că în momentul acesta vaccinuri avem”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Citeşte şi Bilanţ vaccinare, 8 mai 2021. În ultimele 24 de ore s-a stabilit un nou record, peste 110.000 de români s-au vaccinat

De asemenea, întrebată dacă ea crede că statul trebuie să ofere cetăţenilor bani ca să se vaccineze, Ioana Mihăilă a răspuns „cea mai mare răsplată pentru vaccinare e liniştea pe care o simţim după ce ne-am vaccinat”, iar această linişte ar trebui să fie un motiv suficient pentru fiecare dintre noi.

Citeşte şi Vaccinare fără programare în toate spitalele militare din ţară începând de azi. Ce trebuie să ştie românii


loading...
Partenerii noștri