Metrorex, primul pas pentru instalarea de panouri de protecţie. Avocatul Poporului s-a autosesizat

Metrorex are pe circuitul de avizate mai multe documente de aprobare pentru lansarea procedurile de avizare în vederea realizării studiilor de prefazabilitate și fezabilitate, conform Profit.ro. Cu toate acestea, compania nu are niciun termen de realizare.

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 07:53
Metrorex, primul pas pentru instalarea de panouri de protecţie. Avocatul Poporului s-a autosesizat

În anul 2018, Profit.ro a anunțat faptul că Metrorex pregătește împreună cu grupul francez Vinci, ca proiect-pilot, montarea de uși culisante pe peronul stației Piața Victoriei 1, după ce o tânăra a murit după ce a fost impinsă în fața unei garnituri de metrou. Ușile portpalier funcționează ca un „gard” și permit accesul călătorilor doar după ce trenul a oprit în stație.

Citește și: Metroul din Drumul Taberei nu va fi gata nici la 30 iunie. Care este noul termen pentru punerea în funcţiune

„Metrorex are în vedere implementarea unui sistem de securitate la peroanele stațiilor. În acest sens au fost promovate pe circuitul de avizare documente de aprobare pentru demararea procedurilor de avizare pentru realizarea studiului de prefezabilitate și a studiului de fezabilitate. S-a constatat că există necesitatea instalării unor astfel de panouri în stațiile și liniile foarte aglomerate, cum este Magistrala 2 de metrou. Necesitatea instalării unor astfel de panouri, precum și locul unde este imperios necesar a se monta vor fi constatate în urma unor analize în cadrul studiului de fezabilitate, care va fi întocmit pentru dezvoltarea proiectului de reabilitare a stațiilor de metrou de pe Magistrala 2. Un termen de realizare a proiectului poate fi estimat numai după parcurgerea etapelor prevăzute de legislația în vigoare, respectiv după finalizarea documentațiilor tehnico-economice necesare și aprobarea investiției”, este mesajul Metrorex transmis Profit.ro.

Avocatul Poporului s-a autosesizat cu privire la instalarea panourilor de siguranță în stațiile de metrou, după ce peste 15.000 de cetățeni au semnat o petiție în acest sens.

Metrorex operează o rețea de 71 de kilometri cale dublă, distribuiți pe patru linii magistrale și 53 de stații și are peste 4.400 de angajați.