Metrorex se pregăteşte de MAREA schimbare: Vrea să cumpere 150 de milioane de cartele magnetice

Metrorex este pe cale să achiziţioneze un număr de 149,8 milioane de cartele magnetice și contactless destinate accesului în stații prin ușile batante care vor fi montate de UTI Grup în decursul acestui an. Pentru cumpărarea acestor cartele, Metrorex va trebui să scoată din buzunar 36,5 milioane de lei, fără TVA.

02 feb. 2016, 13:36
Metrorex se pregăteşte de MAREA schimbare: Vrea să cumpere 150 de milioane de cartele magnetice

Metrorex va organiza, în a doua parte a lunii martie, o licitație pentru cumpărarea acestor cartele.

Cu o durată de patru ani, contractul va fi finanțat din subvenție de la bugetul de stat și din veniturile proprii ale transportatorului.

Mai mult de jumătate din cantitate vor fi cartele magnetice de două călătorii, la care se adaugă cartele magnetice de 10 călătorii – 18,7 milioane de bucăți, carduri contactless – 49 milioane de bucăți și carduri contactless reîncărcabile – 1,8 milioane de bucăți, potrivit profit.ro.

 “Metrorex are în vedere modernizarea sistemului de taxare printr-o procedură separată. În acest caz avem în vedere achiziționarea unor porți de acces care să aibă încorporate validatoare moderne ce au posibilitatea de acceptare atât a cartelelor magnetice, a cardurilor contactless ce vor fi emise de Metrorex, a cardurilor Mifare compatibile cu cardurile emise de RATB, cât și a cardurilor bancare contactless (tip Paywave, Paypass sau similare), astfel încât se vor achiziționa carduri contactless (reîncârcabile și de unică folosință), înainte de punerea în funcțiune a sistemului de taxare modernizat, atât pentru teste, cât și pentru emiterea de titluri de transport pentru publicul călător. Cardurile contactelss se vor utiliza în cadrul sistemului de taxare pentru Metrorex, RATB și posibil alți operatori de transport, iar acestea trebuie să fie total compatibile cu sistemul de taxare modernizat”, se arată în caietul de sarcini al licitației.
 

CITEŞTE ŞI Veste bună pentru călătorii Metrorex. Vezi cum îţi poţi achita o călătorie dacă nu ai bani la tine