Veste bună pentru călătorii Metrorex. Vezi cum îţi poţi achita o călătorie dacă nu ai bani la tine

Veste bună pentru cei care călătoresc cu metroul. În staţiile Metrorex, oamenii ar putea achita călătoria prin simpla apropiere a cardului bancar contactless de turnicheţi, banii urmând să fie retraşi din cont pe loc. În plus, călătoria va putea fi plătită şi prin POS, la punctele Metrorex din incinta staţiilor de metrou. Metrorex căută acum o bancă pentru a se putea implementa acest sistem.

21 sept. 2015, 14:08
Veste bună pentru călătorii Metrorex. Vezi cum îţi poţi achita o călătorie dacă nu ai bani la tine

Metrorex intenţionează să plătească 1,83 milioane de lei fără TVA unei bănci comerciale care să pună în funcţiune plata călătoriilor cu metroul prin POS la casierii, automate de vânzare cartele şi direct la turnichet cu card bancar contactless. În acest contract, nu intră însă şi achiziţia aparatelor, după cum precizează Metrorex.

„Metrorex are în vedere modernizarea sistemului de taxare printr-o procedură separată. În acest sens, avem în vedere achiziţionarea unor porţi de acces care să aibă încorporate validatoare moderne ce au posibilitatea de acceptare atât a cartelelor magnetice, a cardurilor Mifare compatibile cu cardurile emise de RATB, cât şi a cardurilor bancare contactless (tip Paywave, Paypass sau similare). Ţinând cont de aceasta, unul din obiectele prezentei proceduri îl constituie selectarea băncii care va asigura integrarea acestor echipamente cu sistemele băncii în scopul asigurării reconcilierii financiare pentru plăţile cu card bancar efectuate direct la turnicheţi. Echipamentele ce vor fi instalate în porţile de acces nu fac obiectul prezentei proceduri”, se menţionează în caietul de sarcini afecerent contractului de achiziţie a serviciilor bancare aferente activităţii comerciale (plata prin POS la casierii, automate de vânzare cartele şi direct la turnichet cu card bancar contactless).

Vezi şi: Restricţiile de trafic din Drumul Taberei, ridicate din noiembrie

Potrivit b365.ro, cantitatea de servicii este corespunzătoare a minim 37 POS-uri din casierii şi maxim 70, 37 POS-uri din AVC şi maxim 260 şi 190 pentru plata direct la turnichet şi maxim 950.

Acordul-cadru privind achiziţia serviciilor bancare aferente activităţii comerciale (plata prin POS la casierii, automate de vânzare cartele şi direct la turnichet cu card bancar contactless) are o durată de patru ani şi va fi încheiat cu maxim trei agenţi economici. Termenul limită de depunere a ofertelor a fost stabilit pentru data de 3 noiembrie 2015, procedura de desemnare a câştigătorului fiind licitaţie deschisă.

Metrorex va înlocui sistemele de taxare și acces la metrou în 41 de stații de pe Magistralele 1, 2 și 3. Proiectul prevede demontarea instalaţiilor de taxe care echipează în prezent staţiile de metrou şi dotarea cu instalaţii moderne de taxare automată. Valoarea investiției este estimată la 42 milioane euro.

CITEŞTE ŞI Structura de rezistenţă la metroul Drumul Taberei, realizată în proporţie de 70%