Metroul din Drumul Taberei mişcă piaţa imobiliară din zonă

Piaţa imobiliară din Bucureşti primeşte o gură de oxigen: preţurile apartamentelor au început să crească în Drumul Taberei. Motivul: în cartier se construiesc staţii de metrou.

RomaniaTV.net
06 iun. 2012, 07:25
Metroul din Drumul Taberei mişcă piaţa imobiliară din zonă

65% din apartamentele care sunt scoase la vânzare în Drumul Taberei au fost construite înainte de anul 1977 drept pentru care au avut un preţ mai mic decât preţul mediu al apartamentelor din restul Bucureştiului, informează România TV.

Diferenţa s-a micşorat odată cu începerea lucrărilor la metroul din Drumul Taberei. Dacă până acum, diferenţa era de 22 de procente, acum este de doar 8 procente, ceea ce arată că interesul pentru acest cartier a crescut. Desigur, proprietarii care au apartamente de vânzare în această zonă au speculat acest lucru şi au crescut preţurile cu 3-5%, potrivit analiştilor imobiliari. Apartamentele din Drumul Taberei au preţuri cuprinse între 34.000 şi 76.000 de euro. Cele mai mici preţuri sunt valabile pentru garsoniere, în timp ce maximul este atins de apartamentele de patru camere. Comparativ cu anul 2008 preţurile au scăzut drastic. Spre exemplu, un apartament de două camere, care acum are un preţ de 50.000 de euro, se vindea în 2008 cu 85.000 de euro.