Metroul din Harkov se redeschide după trei luni în care a servit drept adăpost antiaerian pentru aproape 15.000 de ucraineni

Metrourile din Harkov vor fi repuse în circulaţie după trei luni de zile în care subteranul a servit drept adăpost, a anunţat primarul Ihor Terekhov, citat de CNN.

24 mai 2022, 11:19

Metroul din Harkov va fi redeschis începând din 24 mai şi va avea program diferit faţă de programul pe care-l avea pe timp de pace. Pasajele subternate vor putea fi folosite încontinuare, la nevoie, drept adăposturi antiaeriene.

Toate liniile vor fi lansate. Traficul la metrou se va desfăşura de la ora 7:00 până la ora 19:00. Intervalele nu vor fi aceleaşi ca în timp de pace. Depozitul metroului a fost avariat în timpul bombardamentelor, aşa că intervalele vor fi mai lungi. Dacă este necesar, oamenii pot folosi metroul ca adăpost antiaerian, în special pasajele subterane ale metroului„, a precizat primarul din Harkov.

Citeste si Dosarul „sacoşa”: Percheziţii la locuinţa fostului preşedinte al Republicii Moldova.Update: Igor Dodon a fost reţinut

Harkov, al doilea oraş ca mărime din Ucraina, a fost intens bombardat de ruşi şi numeroşi locuitori s-au refugiat în subteran. Oamenii fugiţi din calea războiului au ocupat băncile, treptele şi podelele staţiilor, dar şi vagoanele de metrou.

La sfâșitul lunii martie, în interiorul metroului se adăposteau aproximativ 15.000 de persoane, după cum a informat Consiliul Local Harkov, la acel moment.

Citeste si Război în Ucraina. Lovitură grea pentru Putin, Zelenski primeşte rachete care pot să lovească flota Rusiei