Metroul nu va circula în noaptea de Revelion. Care este programul în primele zile din 2021

Metrorex a anunţat că metroul nu va circula în noaptea de Revelion, în condiţiile prelungirii stării de alertă din cauza pandemiei de coronavirus şi a restricţiilor prin care este interzisă circulaţia între orele 23 şi 5.

31 dec. 2020, 14:38
Metroul nu va circula în noaptea de Revelion. Care este programul în primele zile din 2021
Noi probleme la metrou

Metroul nu va circula în noaptea de Revelion. Conducerea Metrorex a precizat că a luat această hotărâre, ţinând cont de restricţiile impuse de autorităţi pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

„Metrorex informează publicul călător că în contextul prelungirii stării de alertă la nivel național cauzată de pandemia cu Coronavirus și în conformitate cu dispozițiile legale – H.G. nr. 1065/11.12.2020, în noaptea de 31 decembrie 2020/01 ianuarie 2021, trenurile de metrou nu vor circula!”, se arată într-un comunicat al Metrorex.

Metroul nu va circula în noaptea de Revelion. Cum se va desfășura circulația în zilele de 1, 2 și 3 ianuarie

„În zilele libere de 1, 2 și 3 ianuarie 2021, acordate cu ocazia Anului Nou, trenurile de metrou vor circula pe toate magistralele la un interval de 9 minute, conform graficelor pentru zilele de week-end și sărbători legale, în caz de necesitate, fiind disponibile 5 trenuri care vor fi introduse suplimentar”, mai precizează reprezentanţii Metrorex.

Citeşte şi: Restricţii Revelion 2021. Anunţul făcut de Raed Arafat de Sărbătorile de iarnă

​Autoritățile nu introduc noi restricții în perioada Anului nou, însă cele în vigoare se mențin. Și în noaptea de Revelion este interzisă deplasarea cetățenilor în afara locuinței în intervalul orar 23.00-05.00.

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a afirmat recent că nu există discuţii pentru impunerea unor noi măsuri sanitare suplimentare de restricții, dar a îndemnat populaţia să respecte restricţiile existente pentru că acestea previn răspândirea chiar şi a noii tulpini.

„Nu avem discuţii despre condiţii suplimentare, dar sper ca lumea să respecte, de Anul Nou, de Revelion, restricţiile care există. Noua tulpină a început să apară şi în alte ţări, dar nu cred că este evitabil să apară şi la noi, dar important este să respectăm măsurile actuale, pentru că acestea previn răspândirea inclusiv a noii tulpini”, a declarat Raed Arafat.

Citeşte şi: Noi restricții înainte de Revelion într-un oraș din România. Rata de infectare este de 2,20