Cel mai mare pod suspendat din lume FOTO

El Puente Baluarte leagă statele mexicane Durango şi Sinaloa şi are o lungime de 1124 de metri, iar lăţimea este de 20 de metri.

RomaniaTV.net
06 ian. 2012, 08:42
Cel mai mare pod suspendat din lume FOTO

În vestul Mexicului a fost inaugurat joi cel mai mare pod suspendat din lume, El Puente Baluarte, pe magistrala care leagă statele Durango şi Sinaloa.

Cu lungimea de 1.124 metri şi lăţimea de aproximativ 20 de metri, giganticul pod trece peste defileul numit „Coloana diavolului”, la o înălţime de peste 402 metri. Podul are patru benzi, câte două în fiecare direcţie.

La ceremonia inaugurării megaproiectului, preşedintele Felipe Calderon a anunaţat  că podul a fost deja expertizat de specialişti pentru a intra în Cartea Recordurilor ca fiind cea mai mare construcţie de acest gen din lume, a informat presa mexicană, preluată de agenţiile de ştiri din străinătate.

Construcţia podului, care a început în 2008, a costat aproximativ 161,5 milioane de dolari, fiind cea mai mare investiţie într-un proiect de infrastructură rutieră din istoria Mexicului, după cum a declarat ministrul transporturilor Dionisio Jacome Perez.