Mexicul, lovit de un nou cutremur puternic. Seismul a avut magnitudine 6,9, oamenii au fost treziţi din somn şi au ieşit pe stradă în pijamale

Un cutremur de 6,9 pe scara Richter a lovit Mexicul, relatează Centrul Seismologic Mediteranean European (EMSC), la câteva zile după un alt seism puternic a ucis două persoane și a deteriorat sute de clădiri.

22 sept. 2022, 11:12
Mexicul, lovit de un nou cutremur puternic. Seismul a avut magnitudine 6,9, oamenii au fost treziţi din somn şi au ieşit pe stradă în pijamale

Acest cutremur, la fel ca şi cel de acum câteva zile, a avut loc în Michoacan, un stat din partea central-vestică a Mexicului. Cutremurul a zguduit capitala mexicană Ciudad de Mexico, în care trăiesc 22 de milioane de oameni, la trei zile după un cutremur puternic, luni, în ziua marcării a două cutremure sângeroase, în 1985 şi 2017.

Joi, locuitorii Ciudad de Mexico au fost surprinşi de cutremur în somn. Mulţi au ieşit în stradă în pijama, treziţi de sirene de alarmă.

Epicentrul seismului a fost localizat în statul Michoacan (vest), la 84 de kilometri distanţă de oraşul Coalcoman, potrivit serviciului de seismologie.

Cutremurul de luni – de magnitudinea 7,7 – s-a soldat cu doi morţi şi a fost localizat tot în Michoacan.

Citeşte şi Cutremur cu magnitudine 7.5 în Mexic. A fost emisă alertă de tsunami VIDEO

Serviciul seismologic mexican a revizuit în creştere magnitudinea cutremurului de joi, stabilită iniţial la 6,5, transmite Radio Formula.

Primarul Ciudad de Mexico Claudia Sheinbaum a anunţat că elicoptere oficiale survolau oraşul, dar că nicio victimă şi nici pagube nu au fost descoperite imediat.

”Pentru moment, nu sunt pagube în oraş. Voi continua să dau informaţii”, a anunţat ea pe Twitter.

Cutremurul puternic care a zguduit Mexicul luni a avut loc la o oră după ce milioane de persoane au participat la un exerciţiu de prevenţie, organizat anual de către autorităţi pentru a marca cutremurele de la 19 septembrie 1985 şi 2017.

Citeşte şi Un nou cutremur devastator în Taiwan. Un tren a deraiat, mai multe clădiri s-au prăbuşit