MEZELURILE, extrem de PERICULOASE pentru sănătate. Iată ce boli grave pot cauza

Carnea procesată trece printr-un proces chimic care îi prelungește durata de viață. Specialiștii ne avertizează că anumite alimente, precum salamurile, cârnații, șunca, au numeroase consecințe negative asupra sănătății noastre.

28 oct. 2014, 11:58
MEZELURILE, extrem de PERICULOASE pentru sănătate. Iată ce boli grave pot cauza

Iată ce boli grave pot cauza mezelurile:

1. Obezitate. Aceasta este una din bolile cele mai periculoase care-ți pune viața în pericol. Afecțiunea nu este favorizată doar de consumul de carne procesată, ci apare și din cauza unui regim alimentar haotic. Carne procesată este plină de sare, grăsimi și calorii. Sarea poate duce la retenția apei, precum și la apariția hipertensiunii arteriale, scrie clickpentrufemei.ro.

Citeşte şi Cea mai nesănătoasă mâncare din lume? Ar putea provoca un atac vascular cerebral

2. Boli de inimă. 600.000 de americani mor de boli de inimă în fiecare an. În carnea procesată se găsește de trei ori mai multă sare decât în alte alimente. Aportul mare de sare favorizează apariția bolilor de inimă și slăbește vasele de sânge.

3. Diabet. Nu doar dulciurile te pot îmbolnăvi de diabet zaharat. Carne procesată conține nitrați, care reduce secreția de insulină, afectând glucoza din sânge.

4. Cancer. Un studiu efectuat în Hawaii a arătat că persoanele care au consumat cantități mari de carne prelucrate au avut un risc cu 67% mai mare de a dezvolta cancer pancreatic.

Citeşte şi Otrăvurile din pateurile de ficat pe care le mâncăm zilnic