„Mi-au crescut brusc sânii”. Iată care ar fi cauzele

Este firesc ca sânii să se modifice de-a lungul vieții. Uneori, chiar și modificările minore în dietă pot sta în spatele creșterii lor. Însă sânii se pot mări și din alte motive.

RomaniaTV.net
19 oct. 2016, 13:21
„Mi-au crescut brusc sânii”. Iată care ar fi cauzele

Aceste modificări ar putea provoca îngrijorare în rândul multor femei. În acest caz, cel mai bine ar fi să consulți medicul, pentru a identifica exact de ce sânii s-au mărit. În multe din cazuri, anumite modificări în stilul de viață contribuie la creșterea în dimensiune a sânilor.

Luarea în greutate

La unele femei, creșterea în greutate poate modifica mărimea sânilor. Țesutul mamar conține țesut adipos. Așa că, atunci când grăsimea crește, dimensiunea bustului se mărește, motiv pentru care când pierzi în greutate, sânii se micșorează și ei.

O posibilă sarcină

În sarcină este normal să-ți crească sânii. Mai mulți hormoni sunt responsabili de pomparea unei cantități mai mari de sânge în țesutul mamar. La unele femei, această creștere se manifestă și cu durere, senzație de furnicături și umflare ușoară. La altele, creșterea continuă până în faza finală a sarcinii.

Citeşte şi  12 lucruri pe care nu le ştiai despre SÂNI

Administrarea anticoncepționalelor

Și administrarea acestor pastile duce la variații în dimensiune a sânilor. Anticoncepționalele conțin estrogen, hormon care poate duce la o ușoară creștere a bustului.

La pubertate

În timpul pubertății, un val de estrogen aduce o mulțime de modificări corporale. La unele adolescente, modificările sunt graduale, în timp ce la altele, schimbările rapide ar putea provoca îngrijorare, însă este cât se poate de normal ca sânii să crească în timpul acestei faze.

În timpul actului sexual

Unele femei observă cum bustul se mărește în timp ce întrețin relații sexuale. Creșterea în dimensiune a sânilor doar în timpul actului sexual se datorează măririi frecvenței cardiace și a tensiunii arteriale. Venele sunt mai evidente și sânii se umflă, dând impresia de bust generos.

La menstruație

După ovulație, estrogenul și progesteronul fac ca sânii să crească, situație favorizată de creșterea circulației sangvine în această zonă. Uneori, retenția de apă ar putea, de asemenea, să facă ca sânii să pară mai mari decât în mod normal, înainte de menstruație. În cazul în care sânii nu revin la dimensiunea lor normală, chiar și după menstruație, consultă un ginecolog.

La menopauză

Dacă ești la menopauză și ai observat că sânii s-au mărit considerabil, este posibil să fie din cauza țesutului gras. Cantitatea de țesut glandular poate scădea și țesutul gras poate crește, motiv pentru care ei par mai mari decât în mod normal.

4 moduri prin care poţi rămâne însărcinată chiar dacă iei anticoncepţionale