Miami Heat şi-a păstrat titlul de campioană în NBA, LeBron James a intrat în istoria baschetului

Miami Heat a câştigat al şaptelea meci al finalei NBA, jucat contra celor de la San Antonio Spurs (scor 95-88), şi a intrat pentru al doilea an consecutiv în posesia titlulului ligii profesioniste nord-americane de baschet. MVP-ul finalei a fost desemnat LeBron James.

21 iun. 2013, 05:44
Miami Heat şi-a păstrat titlul de campioană în NBA, LeBron James a intrat în istoria baschetului

Miami Heat a cucerit cel de-al doilea său titlu consecutiv de campioană a Ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), învingând în finală, cu scorul general de 4-3, formaţia San Antonio Spurs.

Cu starul LeBron James într-o nouă zi de graţie, Heat a dispus cu 95-88 de Spurs în meciul decisiv al finalei, disputat joi seara la Miami. James a fost desemnat, de altfel, cel mai bun jucător al finalei NBA (Most Valuable Player), intrând în posesia premiului Bill Russell, pe care l-a primit şi anul trecut. În meciul de joi, el a reuşit 37 de puncte, 12 recuperări, 4 pase decisive şi 2 interceptări.

Potrivit Agerpres, la 27 de ani, LeBron James a devenit al treilea jucător din istoria NBA declarat doi ani la rând cel mai bun jucător al sezonului şi al finalei, după legendarii Bill Russell şi Michael Jordan. După sosirea sa de la Dallas Mavericks, în 2011, „King” James a realizat o muncă de de excepţie alături de celelalte două vedete de la Miami Heat, Dwayne Wade şi Chris Bosh, împreună cu care formează celebrul „Big Three”.

Prin câştigarea acestui titlu, Miami Heat şi-a confirmat statutul de cea mai bună echipă a sezonului regulat, în care a înregistrat 66 de victorii în 82 de meciuri, inclusiv o serie-record de 27 de victorii consecutive.

Pentru San Antonio Spurs, echipa coordonatorului de joc francez Tony Parker, aceasta este prima finală pierdută în istoria sa, după cele disputate în 1999, 2003, 2005 şi 2007, când a reuşit să câştige titlul de campioană a NBA.

Miami Heat a cucerit al treilea titlu din istoria sa, după cele din 2006 şi 2012.