Mic.ro a intrat oficial în insolvenţă

Tribunalul Bucureşti a admis cererea lui Dinu Patriciu de intrare în insolvenţă a lanţului de magazine Mic.ro.

RomaniaTV.net
17 feb. 2012, 08:34
Mic.ro a intrat oficial în insolvenţă

Insolvenţa Mic.ro a mai fost cerută anul acesta de mai multe firme, între care şi grupul Ţiriac Auto. Datoriile neplătite de mai multe luni i-au determinat pe furnizori să stopeze livrările de mărfuri. Din acest motiv, rafturile magazinelor sunt pe jumătate goale. Patriciu deţinea în luna septembrie 830 de magazine Mic.ro.

Tribunalul Bucureşti a respins ca inadmisibile cererile de intervenţie formulate de creditorii UniCredit Tiriac Bank S.A., S.C. Civicon International S.R.L. şi S.C. UniCredit Leasing Corporation IFN S.A şi a admis cererea formulată de Mic.ro Retail.

Compania RVA Insolvency Specialists S.P.R.L a fost numită administrator judiciar al Mic.ro Retail.

„Dă dispoziţie tuturor băncilor la care debitorul are disponibil în conturi să nu dispună de acestea fără un ordin al judecătorului sindic sau al administratorului judiciar, obligaţia de înştiinţare a băncilor revenindu-i administratorului judiciar”, se mai arată în soluţionarea dată de instanţă.

În plus, a fost fixat şi calendarul procedurii, astfel: termenul limită de depunere, de către creditori, a opoziţiilor la sentinţa de deschidere a procedurii în termen de zece zile de la notificare; termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului  este 2 aprilie 2012; termenul de verificare a creanţelor, de întocmire, afişare şi comunicare a tabelului preliminar de creanţe a fost stabilit pentru data de 23 aprilie 2012; termenul de definitivare a tabelului creanţelor a fost stabilit pentru data de 9 mai 2012 şi data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor va avea loc la 30 aprilie 2012.

Tribunalul a fixat termenul pentru continuarea procedurii pentru data de 17 mai 2012. Decizia este definitivă şi executorie. Cu recurs în termen de 7 zile de la comunicare.