Michael Apted, regizorul cunoscut pentru filmul din seria James Bond „The World Is Not Enough”, a murit

Michael Apted, regizorul britanic celebru pentru filmul din seria James Bond "The World Is Not Enough", a murit. Acesta avea 79 de ani.

09 ian. 2021, 11:07
Michael Apted, regizorul cunoscut pentru filmul din seria James Bond „The World Is Not Enough”, a murit
Michael Apted, regizorul cunoscut pentru filmul din seria James Bond "The World Is Not Enough", a murit

Michael Apted, regizorul cunoscut pentru seria documentară „Up” şi pentru filmul din seria James Bond „The World Is Not Enough”(1999), a murit vineri la vârsta de 79 de ani, a declarat agentul său, potrivit AFP, citat de Agerpres. 

Acesta regizase, printre altele, peliculele „Coal Miner’s Daughter” (1980) şi „Gorillas in the Mist” (1988) şi fusese unul dintre realizatorii serialului de succes „Rome” (2005).

În Marea Britanie, regizorul rămâne faimos pentru „Up”, o serie documentară în care a filmat din şapte în şapte ani evoluţia a 14 britanici din medii socio-economice diferite, de la vârsta de şapte ani – la momentul începerii proiectului în 1964 – până la cea de 63 de ani.

Citeşte şi Doliu în lumea filmului. Un actor mare a murit în Ajunul Anului Nou

Michael Apted a murit. „Inimile noastre sunt grele astăzi”

„Inimile noastre sunt grele astăzi, căci regretăm pierderea acestui apreciat regizor”, a declarat într-un comunicat Thomas Schlamme, actualul director al Directors Guild of America (DGA), al cărui preşedinte a fost şi Michael Apted.

Citeşte şi Un campion din fotbal a murit! Fanii echipei Petrolul Ploieşti, în doliu

„Suntem profund întristaţi de ştirea morţii lui Michael Apted”, a declarat şi Kevin Lygo, directorul ITV, postul de televiziune care a transmis seria „Up”.

„‘Up’ a arătat cel mai bun lucru pe care îl poate oferi televiziunea în ambiţia şi capacitatea sa de a oglindi societatea şi de a distra oamenii, îmbogăţindu-ne în acelaşi timp perspectiva asupra condiţiei umane”, a adăugat el.

Potrivit lui Thomas Schlamme, Michael Apted lasă în urma sa o soţie şi trei copii.