Doliu în lumea filmului. Un actor mare a murit în Ajunul Anului Nou

Actorul şi regizorul francez Robert Hossein, cunoscut din seria „Angélique” şi pentru adaptarea „Les Misérables”, a murit.

RomaniaTV.net
31 dec. 2020, 16:31
Doliu în lumea filmului. Un actor mare a murit în Ajunul Anului Nou

Doliu în lumea filmului. Actorul şi regizorul francez Robert Hossein, cunoscut pentru rolurile din seria filmelor „Angélique” şi pentru adaptarea „Les Misérables” cu Lino Ventura în rol principal, a murit joi la vârsta de 93 de ani, informează Le Figaro.

Figură importantă a celei de-a şaptea arte, Hossein s-a făcut remarcat şi pentru spectacolele de teatru grandioase şi populare.

Doliu în lumea filmului.Robert Hossein s-a născut pe 30 decembrie 1927, la Paris. Tatăl lui a fost dirijorul şi compozitorul iranian André Hossein, iar mama lui, pianistă de origine ucraineană.
A urmat cursuri de actorie la şcoala lui René Simon. A fost iniţial actor şi regizor la Theatre Grand Guignol în Montmartre. A debutat în regia de film cu „Les salauds vont en enfer” (1955), care a avut-o protagonistă pe Marina Vlady.

El a jucat în peste 100 de producţii, avându-le partenere, între altele, pe Brigitte Bardot, Sophia Loren, Marina Vlady, Claude Jade, Stéphane Audran, Michèle Mercier.

În anii 1960, a interpretat de mai multe ori rolul Jeoffrey de Peyrac în filmele din seria „Angélique”.

Cel mai recent film în care a jucat a fost „Noni – Le fruit de l’espoir”, lansat în 2020, iar în 2013 a regizat ultimul său film, producţia de televiziune „Une femme nommée Marie”.

A murit actorul Florin Anton, la 64 de ani. A fost condus pe ultimul drum

Tot în Ajunul Anului nou, preşedintele clubului Chapecoense, Paulo Magro, a încetat din viaţă la vârsta de 59 de ani, din cauza coronavirusului. Magro a murit miercuri. El era internat la terapie intensivă din 18 decembrie, la Chapeco, potrivit O Globo.

Preşedintele clubului brazilian a reacţionat bine la tratament în primele zile şi starea sa se îmbunătăţea treptat, însă marţi i s-a înrăutăţit brusc starea din cauza unei infecţii care a compromis funcţionarea rinichilor. Lui Magro i s-a făcut hemodializă, însă au apărut din nou complicaţii şi bărbatul a murit.Paulo Magro se afla la conducerea clubului Chapecoense din august 2019.