Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, va fi închis luni

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, va fi dus la închisoare luni, după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru infracţiuni care includ încălcări ale legislaţiei de finanţare a campaniilor electorale legate de plăţile făcute în numele lui Trump în 2016, anunţă Associated Press.

RomaniaTV.net
06 mai 2019, 07:49
Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, va fi închis luni

Michael Cohen are termen până la ora locală 14:00 (21.00 ora României) să se prezinte la Instituţia Federală de Corecţie Otisville, o închisoare federală în mediul rural, la 113 kilometri nord-vest de New York, o tabără de detenţie de minimă siguranţă care a devenit un paradis pentru criminalii cu guler alb.

El a fost condamnat la trei ani de detenţie în decembrie anul trecut, după ce a recunoscut că a cumpărat tăcerea a două fost presupuse amante ale lui Trump în timpul campaniei din 2016, încălcând legislaţia electorală, că a comis fraudă fiscală şi că a minţit Congresul.

Cohen, tatăl a doi copii în jurul a douăzeci de ani, a sperat până în ultimul moment la o reducere a pedepsei, oferindu-le anchetatorilor informaţii potenţial compromiţătoare despre Donald Trump şi apropiaţii acestuia, în special în cadrul anchetei privind Rusia, pentru ca ei să ceară judecătorului să îi reducă sentinţa.

Cohen, în vârstă de 53 de ani, este singura persoană acuzată de o infracţiune în legătură cu plăţile făcute pentru a reduce la tăcere mai multe femei care au pretins că au avut relaţii cu Donald Trump.