Michael Douglas spune că a făcut cancer din cauza SEXULUI ORAL

Într-un interviu apărut luni în cotidianul britanic Ther Guardian, actorul american Michael Douglas (68 de ani), care a suferit de cancer la gât acum trei ani, pune apariţia bolii pe seama vieţii sale sexuale. Mai exact, din cauză că a făcut sex oral.

RomaniaTV.net
03 iun. 2013, 07:08
Michael Douglas spune că a făcut cancer din cauza SEXULUI ORAL

Michael Douglas a spus că boala de acum trei ani nu a fost rezultatul excesului de alcool sau ţigări, ci că a fost provocată de o boală transmisibilă pe cale sexuală.

„Fără să intru în detalii, acest tip de cancer este produs de virusul papilloma uman (HPV) şi poate apărea la cei care practică cunilingus”, s-a confesat actorul.

El a mai spus că voia să ştie dacă boala i s-ar fi putut declanşa din cauza necazurilor pe care le-a avut cu fiul lui cel mare, Cameron, care ajunsese în închisoare după ce fusese condamnat la zece ani de închisoare pentru trafic de droguri. Medicii i-au spus însă actorului că boala sa fusese provocată un virus transmisibil pe cale sexuală.

Michael Douglas, de două ori câştigător al premiului Oscar, a dezvăluit în 2010 că are cancer şi se tratează prin chimioterapie şi radioterapie. „Trebuie să merg regulat la control, o dată la şase luni, dar totul este normal de doi ani”, a spus el, adăugând că „acest tip de cancer nu recidivează în 95% din cazuri”.

Potrivit unor studii realizate de Facultatea de odontologie din Malmo (Suedia) şi publicaţia medicală The New England Journal of Medicine, există cu adevărat o legătură de la cauză la efect între practicile sexuale orale şi cancerul la gât. HPV este şi la originea a 99% din cazurile de cancer uterin, arată un studiu al sistemului de sănătate britanic (NHS).

Soţia lui Michael Douglas, Catherine Zeta-Jones (43 de ani), s-a tratat în luna aprilie de tulburări bipolare. Actriţa galeză, deţinătoare a unui Oscar şi a unui Academy Award în 2003 pentru rolul din „Chicago” de Rob Marshall, figurează şi ea în distribuţia unor filme de Soderbergh, ca ‘Traffic’ (2001) şi ‘Ocean’s Twelwe’ (2004)