Michael Jackson se temea pentru sănătatea lui, înainte de turneul de la Londra

Michael Jackson era îngrijorat pentru sănătatea lui şi se temea că nu va putea să reziste din punct de vedere fizic pentru cele 50 de concerte pe care urma să le susţină la Londra, începând din iulie 2009, a declarat luni unul dintre medicii starului.

RomaniaTV.net
25 oct. 2011, 14:14
Michael Jackson se temea pentru sănătatea lui, înainte de turneul de la Londra

Această afirmaţie aparţine medicului Allan Metzger şi a fost făcută în cadrul procesului intentat medicului Conrad Murray, judecat la Los Angeles pentru uciderea „regelui muzicii pop”.

A cincea săptămână a procesului, care are loc la Curtea Superioară din Los Angeles, a debutat luni cu declaraţiile primilor martori chemaţi de tabăra apărării, după patru săptămâni în care au fost ascultate mărturiile celor care îl acuză pe Conrad Murray, judecat pentru omucidere involuntară.

Allan Metzger, medic generalist şi reumatolog din Los Angeles, care afirmă că a fost în urmă cu câţiva ani „medicul principal” al cântăreţului Michael Jackson şi al copiilor acestuia, a declarat că a mers la reşedinţa starului, pe 18 aprilie 2009, cu aproximativ două luni înainte de moartea cântăreţului, survenită pe 25 iunie.

„Voia să-mi vorbească despre problemele lui de sănătate şi voia ca eu să consult copiii”, a spus Allan Metzger. Întrebat de Ed Chernoff, unul dintre avocaţii apărării, dacă starul era consultat şi de alţi medici, Allan Metzger a răspuns negativ.

„Era entuziasmat, îmi vorbea despre anumite elemente creative la care se gândea. Mi-a vorbit despre entuziasmul lui, dar şi despre teama lui” pe care o avea în legătură cu concertele de la Londra, a adăugat Metzger.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, într-o perioadă de repetiţii intense pentru „This Is It Tour”, turneul său de adio, în timpul căruia urma să susţină, începând din iulie 2009, 50 de concerte la sala O2 Arena din Londra.

„Îi era frică, pentru că era o responsabilitate mare şi nu voia să facă un lucru prost. Era îngrijorat pentru starea lui nutriţională, voia să aibă o sănătate bună”, a adăugat Metzger.

Allan Metzger a confirmat faptul că Michael Jackson suferea de insomnie de foarte mult timp.

Potrivit declaraţiilor sale, în ziua acelei vizite, Michael Jackson i-a cerut să îi prescrie „un medicament pentru dormit”, care să fie administrat intravenos. Cântăreţul nu a pronunţat cuvântul „propofol”, dar „am înţeles că voia un fel de anestezic”, a declarat Metzger.

Autopsia a relevat faptul că Michael Jackson a murit din cauza unei „intoxicaţii grave” cu propofol, un anestezic puternic pe care starul îl folosea ca somnifer, în reşedinţa sa, beneficiind de complicitatea medicului Conrad Murray, care a recunoscut faptul că i-a administrat starului acest medicament, în dimineaţa zilei în care acesta a murit.

Allan Metzger a declarat în faţa juraţilor că a refuzat să îi prescrie cântăreţului orice medicament cu administrare intravenoasă. „I-am spus că niciun anestezic nu ar trebui administrat intravenos în afara spitalelor”.

Mărturia sa a fost urmată de cea a lui Cherilyn Lee, o infirmieră care a început să îl trateze pe cântăreţul american în februarie 2009, pentru scăderile de tonus pe care artistul le acuza.

Potrivit acesteia, tratamentele pe care le administra starului erau bazate pe vitamine şi nutrimente şi erau intravenoase, dar „în cantităţi mici”.

Problemele cu somnul pe care le avea starul, a cărui sănătate era „bună” în momentul în care Cherilyn Lee l-a cunoscut, au fost tratate în cadrul mai multor şedinte, însă, „la început, ele nu păreau că ar reprezenta o problemă majoră”, a spus Lee.

Pe 12 aprilie 2009, în prima zi de Paşti, cântăreţul s-a plâns în mod deschis din cauza acestor probleme medicale. „Mi-a spus: «Mi-e greu să adorm şi toate produsele naturale pe care mi le-aţi prescris nu au niciun efect asupra mea. Când vreau să dorm, vreau să adorm imediat». I-am recomandat să îşi facă nişte analize, dar mi-a spus că nu putea, că nu avea timp”.

O săptămână mai târziu, cântăreţul a invitat-o să vină să îl privească în timp ce doarme, pentru ca ea să constate singură insomnia cronică de care el suferea. Infirmiera a acceptat şi a confirmat la tribunal că, după ce starul „a adormit, la ora 22.00 sau 23.00, s-a trezit la ora 03.00 dimineaţa”.

Mărturia asistentei Cherilyn Lee continuă marţi.

În cazul în care va fi condamnat, medicul Conrad Murray, acuzat de ucidere involuntară, riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare şi pierderea dreptului de a practica medicina. În prezent, doctorul în vârstă de 58 de ani este eliberat pe cauţiune, după ce a fost pus sub acuzare în februarie 2010.


loading...