Michael Llodra, amendat cu 2.500 de dolari pentru că a înjurat la un meci de la Indian Wells

ATP a decis ca tenismanul francez Michael Llodra, numărul 41 mondial, să fie amendat cu suma de 2.500 de dolari pentru "abuz verbal" şi "obscenitate verbală" la un meci din cadrul turneului de la Indian Wells.

RomaniaTV.net
12 mart. 2012, 15:15
Michael Llodra, amendat cu 2.500 de dolari pentru că a înjurat la un meci de la Indian Wells

În timpul partidei de vineri cu letonul Ernests Gulbis, din primul tur al competiţiei, Llodra, vizibil enervat în mai multe rânduri, a pronunţat cuvintele „Fucking Chinese” către un mic grup de fani asiatici ai adversarului său.

Cuvintele francezului au fost postate pe Twitter de un jurnalist aflat la meci.

„Open BNP Paribas a aflat că Michael Lodra a avut cuvinte deplasate la adresa unuia sau mai multor fani ce asistau la meciul său de simplu de vineri. De asemenea, el s-a luat verbal de copiii de mingi şi de responsabilul lor. Comportamentul său reprezintă o încălcare a regulilor circuitului ATP. Jucătorul a fost amendat şi oficialii turneului au cerut ca el să îşi ceară scuze, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Un purtător de cuvânt al ATP a precizat ulterior valoarea amenzii (2.500 de dolari) şi motivul oficial („verbal abuse, audible obscenity”) al sancţiunii.

Llodra, în vârstă de 31 de ani, şi-a cerut scuze în momentul în care un jurnalist chinez l-a întrebat despre ceea ce s-a întâmmplat vineri. El este deţinătorul titlului la dublu la turneul de la Beijing, alături de sârbul Nenad Zimonjici.

Michael Llodra a trecut vineri de Gulbis, scor 6-3, 5-7, 7-6 (7/3), dar în turul doi, duminică, a abandonat în faţa francezului Jo-Wilfried Tsonga, din cauza unor probleme la genunchi, la scorul de 4-1 pentru adversarul său, în primul set.