MICHAEL SCHUMACHER – 45 de momente incredibile din viaţa septuplului campion de F1

Michael Schumacher se află în comă, după accidentul suferit la schi, la Meribel, în Franţa. Vineri, Michael Schumacher împlineşte însă 45 de ani, iar scuderia Ferrari a anunţat, pe pagina de Facebook, că va organiza o "manifestaţie în tăcere", ca semn de respect pentru fostul său pilot.

03 ian. 2014, 16:05

MICHAEL SCHUMACHER a fost operat până acum de două ori şi este în continuare în comă indusă, suferind de leziuni craniene. Vă prezentăm o listă cu 45 de detalii fantastice din viaţa celui mai titrat campion din Formula 1:

1. MICHAEL SCHUMACHER este considerat cel mai bun pilot de Formula 1 din toate timpurile. A câştigat 7 titluri mondiale, a strâns 91 de victorii de etapă şi a plecat de 68 de ori din pole position.

2. Un sondaj realizat în 2006 de Federaţia Internaţională de Automobilism a arătat că MICHAEL SCHUMACHER este cel mai popular pilot care a evoluat vreodată în Formula 1. Schumacher l-a întrecut în popularitate chiar şi pe legendarul Ayrton Senna, pilotul brazilian cu 3 titluri mondiale şi 41 de victorii de etapă în carieră, care şi-a pierdut viaţa chiar pe circuit, în 1994, la Marele Premiu al Republicii San Marino.

3. De regulă, piloţii de Formula 1 vin din familii extrem de bogate, deoarece acest sport este unul costisitor. Nu şi MICHAEL SCHUMACHER. Tatăl său a fost constructor, dar se ocupa şi de circuitul de karting din Kerpen, un orăşel german cu 65.000 de suflete. Mama sa a fost muncitoare într-o cantină. Convins de talentul germanului, Willi Weber (om de afaceri german) a investit în Schumi şi l-a adus în Formula 3.

4. Până să impresioneze în Formula 3, MICHAEL SCHUMACHER a făcut impresie fantastică în campionatul german de karting. A câştigat competiţia seniorilor în 1987, pe când avea 19 ani.

5. MICHAEL SCHUMACHER a fost vicecampion mondial la Karting în 1985, pe când avea doar 16 ani.

6. Debutul în Formula 1 a fost unul destul de norocos. În 1991, pilotul belgian al echipei Jordan Ford, Bertrand Gachot, a fost arestat. Locul rămas liber a fost cumpărat de Willi Weber pentru Schumacher.

7. Venirea lui MICHAEL SCHUMACHER la Jordan i-a cam supărat pe Peter Sauber şi Mercedes Benz, care pregăteau debutul lui Michael pentru anul 1993.

MICHAEL SCHUMACHER, în 1990, pozand alaturi de replica unui monopost de Formula 1. Anul 1991 urma sa marcheze debutul …

8. MICHAEL SCHUMACHER a profitat însă din plin de şansa care i-a fost acordată la vârsta de 22 de ani. În Marele Premiu al Belgiei, pe neprietenosul circuit de la Spa Francorchamps, a reuşit să obţină al şaptelea timp în calificări, cea mai bună performanţă a echipei Jordan în anul de debut în Formula 1.

9. Cursa nu a fost însă una magică, MICHAEL SCHUMACHER fiind nevoit să abandoneze în primul tur, din cauza unor probleme tehnice. Celălalt pilot al echipei, Andrea de Cesaris, a spus însă, după cursă, că, dacă nu ar fi fost nevoit să abandoneze, Michael s-ar fi luptat pentru victorie.

10. Un om care l-a urmărit pe MICHAEL SCHUMACHER încă de când germanul câştiga cursă după cursă la karting, Tom Walkinshaw (Benetton), l-a recomandat pe tânărul german lui Flavio Briatore, care a decis să investească în Schumi.

11. Pentru Benetton, MICHAEL SCHUMACHER a debutat în Marele Premiu al Italiei. Coleg de echipă îi era titratul Nelson Piquet, campionul mondial din 1981, 1983 şi 1987. Surprinzător, Michael a reuşit o clasare mai bună decât Piquet atât în calificări (Schumi a terminat al şaptelea), cât şi în cursa propriu-zisă (locul 5).

12. În primul său an în Marele Circ, Schumi a luat startul în 6 curse. La final de sezon, a ocupat locul 14 în clasamentul general al piloţilor.

13. MICHAEL SCHUMACHER urcă pentru prima dată pe podium în 1992, când ocupă locul 3 în Marele Premiu al Mexicului.

14. MICHAEL SCHUMACHER termină pe trei şi cursa imediat următoare, cea din Brazilia. În Marele Premiu al Spaniei, ocupă un prim loc 2.

15. După un alt loc doi, în Marele Premiu al Canadei, MICHAEL SCHUMACHER reuşeşte şi prima sa victorie de etapă, la Spa Francorchamps (circuitul belgian pe care debutase în Formula 1).

Citeşte mai mult pe Yahoo News Romania