Michael Schumacher a mai stabilit un record în Formula 1. Un Ferrari de-al său a fost vândut pentru 6,37 milioane euro

O maşină Ferrari pilotată de sextuplul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher, a fost vândută în cadrul unei licitaţii organizate la Ne York la un preţ care a depăşit aşteptările organizatorilor.

17 nov. 2017, 08:01
Michael Schumacher a mai stabilit un record în Formula 1. Un Ferrari de-al său a fost vândut pentru 6,37 milioane euro

După ce miercuri un tablou al lui Leonardo Da Vinci a fost vândut pe o sumă record la o licitaţie la New York, joi a fost stabilit un nou record la o licitaţie din metropola americană, însă în materie de Formula 1. Un Ferrari pilotat de Michael Schumacher a fost vândut pentru suma de 7,5 milioane de dolari (6,37 milioane de euro), un record pentru Formula 1 modernă.

Sotheby’s, casa organizatoare a licitaţiei, se aştepta ca licitaţia să se oprească la o sumă cuprinsă între 4 şi 5 milioane de dolari, astfel că aşteptările au fost depăşite. Monopostul scos la licitaţie este cel cu care Michael Schumacher a câştigat titlul de campion modial în anul 2001.

Printre alte piese scoase la licitaţie de Sotheby’s s-a numărat un tablou al lui Mao, pictat de Andy Warhol în 1972, după vizita lui Richard Nixon în China. Acesta a fost adjucedat pentru 32,5 milioane dolari